Još dugo bez mosta u Krepšiću

 

Poplava je srušila most na kanalu u naselju Krepšić kod Brčkog, na dionici magistralnog puta Bijeljina – Banja Luka, a saobraćaj je od 16. maja preusmjeren preko Tržnice „Arizona“.

Republika Srpska 07.06.2014 | 14:37
Još dugo bez mosta u Krepšiću

 

Dionicu magistrale o kojoj je riječ održava preduzeće „Bijeljina-putevi“ gdje se, rečeno je u Vladi distrikta, priprema privremeno tehničko rješenje za  premošćenje magistrale.

Iako je most na kanalu u selu Krepšić izgrađen nakon poplava 2010. godine kada je staru drvenu konstrukciju zamijenio beton, ovaj neveliki, ali izuzetno važan objekat na putnoj komunikaciji koja je i najvažniji magistralni pravac u Republici Srpskoj, srušen je s prvim velikim plavnim talasom 16/17. maj, a zatim u naletu vode i potpuno razoren.

Zbog širine pukotine odustalo se od postavljanja pontonskog mosta koji su kao privremeno rješenje ponudile oružane snage. U čekanju da struka odluči šta činiti, radnici Bijeljina puteva saniraju oštećeni kolovoz, a za srušeni most  priprema se, potvrđeno je u Vladi distrikta, takođe privremeno tehničko rješenje.

‘’Pokušaćemo u nekoliko narednih dana napraviti tehničko rješenje za nužni prolaz na tom dijelu kako bi se počelo sa izgradnjom novog mosta. Vrijeme izgradnje novog mosta zavisi od stručnih analiza i pripreme tehničke dokumentacije. To se u svakom slučaju ne može uraditi za samo nekoliko dana’’, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Improvizovani most će omogućiti protok putničkog saobraćaja dok će teretna vozila i dalje biti usmjerena na 30-ak kilometara obilaska, sve do novog mosta koji ipak nije realno očekivati prije kraja građevinske sezone.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Misko

07.06.2014 13:33

Kad se brdo odronulo u Austriji(Felbertauern) za mjeaec dana ljudi su napravili 4 km novog puta po planinama a vi nemozete do kraja sezone 40 metara puta u ravnici . Napustite radna mjesta i ustupite ih strucni i mladim ljudima gospodo!

ODGOVORITE
Name

xx

07.06.2014 17:03

E baš tako kao sto je misko napisao i još nek svi idu da ovce cuvaju.

ODGOVORITE