Ово су хит мјеста за одмор у 2014.

Међу хит местима за одмор у овој години, према страници Бусинесс Инсидер, нашла се и Хрватска.

Путовања 06.06.2014 | 16:03
Ово су хит мјеста за одмор у 2014.

Током последњих неколико година Хрватска је постала прави магнет за туристе, али сад кад је постала чланица ЕУ чека је прави туристички процват. Гости су одушевљени бројним плажама, прекрасним крајоликом јадранске обале и историјским знаменитостима од којих је значајан број под заштитом УНЕСЦО-а.

Љубитељи хит серије “Игра престола” биће одушевљени кад посете локације на којима је снимана популарна серија, од Дубровника и околине, преко Сплита и осталих сликовитих места. Међутим, најбоље од свега је то што је Хрватска још увек једна од најјефтинијих дестинација у Европи, поготово ако се избегне врхунац туристичке сезоне у јулу и августу, саветује Бусинесс Инсидер.

Осим Хрватске у овој би години требало посетити Портланд у Мејну који има репутацију занимљиве неразвикане дестинације са сјајном гастро и уметничком сценом.

Као што је познато, 2014. је велика година за Бразил где за неколико дана почиње СП у фудбалу, а за две године биће домаћин и Олимпијским летњим играма.

Због тога су се задњих година по целом Бразилу водили велики грађевински радови како би се осигурао смештај за милионе туриста и спортиста који се очекују у следећих неколико година.

Од пропасти економије у 2008. Исланд се полако, али сигурно опоравља и постаје једна од привлачнијих европских дестинација. Геотермални извори, прекрасна природа и локације које је прославила серија “Игра престола” довољан су разлог за посету овој занимљивој земљи.

Ко год је у прилици требао би да посети и Кубу. Тел Авив такође постаје све популарнији, поготово као геј френдли дестинација.

Ужурбани Хонг Конг доживео је прави хотелски бум, а постаје и све занимљивији као уметничка дестинација.

За неке је туристе луксузни сафари авантура живота, а сафари у Боцвани, тачније Окаванго Делти је идеално место за тај доживљај.

Токио доживљава велики туристички процват, а врхунски хотели и богата гастро сцена сигурно ће привући оне дубљих џепова. Није наодмет нагласити да је Токио водећи светски град по броју ресторана с три Мишленове звездице.

Тајланд је у протеклој години посетило рекордних 23 милиона туриста, а чини се да би та бројка могла још и расти.

Велики корални гребен је једно од највећих светских природних богатстава, али прекасно се почело нешто чинити по питању његовог спасавања. Корални гребен је у опасности да потпуно нестане, а у задњих 50 година, верује се, нестала је готово половина гребена.

Све популарнија туристичка дестинација је и Остин у Тексасу, а занимљива и еклектична атмосфера овог града главни је туристички мамац.

Никарагву с разлогом називају новом Костариком, али туризам у последње време постаје јача грана у овој земљи и очекује се да ће ове године угостити преко 1.3 милиона туриста. Свакако вреди посетити град Манагуа који важи за један од најјефтинијих градова на свету, а има прекрасне плаже идеалне за роњене и сурфовање.

Берлин је на гласу као најкул европски град. Сјајни ноћни клубови, кул барови, занимљиве продавнице и уметничка сцена чине ге пожељном дестинацијом, поготово за “цитy бреак” излете.

Коментари / 0

Оставите коментар