Ovo su hit mjesta za odmor u 2014.

Među hit mestima za odmor u ovoj godini, prema stranici Business Insider, našla se i Hrvatska.

Putovanja 06.06.2014 | 16:03
Ovo su hit mjesta za odmor u 2014.

Tokom poslednjih nekoliko godina Hrvatska je postala pravi magnet za turiste, ali sad kad je postala članica EU čeka je pravi turistički procvat. Gosti su oduševljeni brojnim plažama, prekrasnim krajolikom jadranske obale i istorijskim znamenitostima od kojih je značajan broj pod zaštitom UNESCO-a.

Ljubitelji hit serije “Igra prestola” biće oduševljeni kad posete lokacije na kojima je snimana popularna serija, od Dubrovnika i okoline, preko Splita i ostalih slikovitih mesta. Međutim, najbolje od svega je to što je Hrvatska još uvek jedna od najjeftinijih destinacija u Evropi, pogotovo ako se izbegne vrhunac turističke sezone u julu i avgustu, savetuje Business Insider.

Osim Hrvatske u ovoj bi godini trebalo posetiti Portland u Mejnu koji ima reputaciju zanimljive nerazvikane destinacije sa sjajnom gastro i umetničkom scenom.

Kao što je poznato, 2014. je velika godina za Brazil gde za nekoliko dana počinje SP u fudbalu, a za dve godine biće domaćin i Olimpijskim letnjim igrama.

Zbog toga su se zadnjih godina po celom Brazilu vodili veliki građevinski radovi kako bi se osigurao smeštaj za milione turista i sportista koji se očekuju u sledećih nekoliko godina.

Od propasti ekonomije u 2008. Island se polako, ali sigurno oporavlja i postaje jedna od privlačnijih evropskih destinacija. Geotermalni izvori, prekrasna priroda i lokacije koje je proslavila serija “Igra prestola” dovoljan su razlog za posetu ovoj zanimljivoj zemlji.

Ko god je u prilici trebao bi da poseti i Kubu. Tel Aviv takođe postaje sve popularniji, pogotovo kao gej frendli destinacija.

Užurbani Hong Kong doživeo je pravi hotelski bum, a postaje i sve zanimljiviji kao umetnička destinacija.

Za neke je turiste luksuzni safari avantura života, a safari u Bocvani, tačnije Okavango Delti je idealno mesto za taj doživljaj.

Tokio doživljava veliki turistički procvat, a vrhunski hoteli i bogata gastro scena sigurno će privući one dubljih džepova. Nije naodmet naglasiti da je Tokio vodeći svetski grad po broju restorana s tri Mišlenove zvezdice.

Tajland je u protekloj godini posetilo rekordnih 23 miliona turista, a čini se da bi ta brojka mogla još i rasti.

Veliki koralni greben je jedno od najvećih svetskih prirodnih bogatstava, ali prekasno se počelo nešto činiti po pitanju njegovog spasavanja. Koralni greben je u opasnosti da potpuno nestane, a u zadnjih 50 godina, veruje se, nestala je gotovo polovina grebena.

Sve popularnija turistička destinacija je i Ostin u Teksasu, a zanimljiva i eklektična atmosfera ovog grada glavni je turistički mamac.

Nikaragvu s razlogom nazivaju novom Kostarikom, ali turizam u poslednje vreme postaje jača grana u ovoj zemlji i očekuje se da će ove godine ugostiti preko 1.3 miliona turista. Svakako vredi posetiti grad Managua koji važi za jedan od najjeftinijih gradova na svetu, a ima prekrasne plaže idealne za ronjene i surfovanje.

Berlin je na glasu kao najkul evropski grad. Sjajni noćni klubovi, kul barovi, zanimljive prodavnice i umetnička scena čine ge poželjnom destinacijom, pogotovo za “city break” izlete.

Komentari / 0

Ostavite komentar