Уцјењивање Вучића - покушај државног удара?

Министар правде Никола Селаковић сматра да је уцењивање премијера Александра Вучића фингирањем догађаја на службеном положају крајње озбиљна ствар уз оцену да би у сваком озбиљном систему то било оквалификовано као "покушај извршења државног удара".

Србија 06.06.2014 | 09:02
Уцјењивање Вучића - покушај државног удара?

Селаковић за Курир каже да он као правник на то гледа "управо из тог угла" и истиче да ће коначну оцену, кад се све тврдње испитају дати правосудни органи.

"Србија је држава у којој је пре једанаест годиан убијен председник владе. То је чињеница од које свако од нас треба да се најежи. Једанаест година касније неко је покушао да уцењује председника владе", упозорио је Селаковић поводом, како наводи лист, покушаја полицијске мафије у МУП да изнуди оставку премијера.

Говорећи о правосуђу, министар је истакао да "уколико желимо да имамо јако и ефикасно правосуђе, таква мора да нам буде и полиција, и обрнуто".

"Какво нам је правосуђе, таква нам је и полиција", рекао је Селаковић и додао да је то као "синдром трулих и зелених јабука - ставите једну трулу јабуку у гајбу са зеленим јабукама и за недељу дана биће све труле".

Селаковић је истакао да полиција и правосуђе, а нарочито јавно-тужилачка организација, морају да сарађују што је најбоље могуће.

Он се осврнуо и на наводе из ОЕБС да је у Србији на делу цензура, истакавши да се о цензури не би разговарало да је има и упитавши како неко може да прича о цензури кад се премијер у једној емисији "назива сомом".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мимо

06.06.2014 21:38

Тако је то кад додзе неко ко хоце са уреди И направи несто за добробит свију а само за мафију то није добро И онда они гледају свакако да га уклоне. А уз насу несрецу на насим простирима бивсе југе је 60% мафије залосно

ОДГОВОРИТЕ