Ucjenjivanje Vučića - pokušaj državnog udara?

Ministar pravde Nikola Selaković smatra da je ucenjivanje premijera Aleksandra Vučića fingiranjem događaja na službenom položaju krajnje ozbiljna stvar uz ocenu da bi u svakom ozbiljnom sistemu to bilo okvalifikovano kao "pokušaj izvršenja državnog udara".

Srbija 06.06.2014 | 09:02
Ucjenjivanje Vučića - pokušaj državnog udara?

Selaković za Kurir kaže da on kao pravnik na to gleda "upravo iz tog ugla" i ističe da će konačnu ocenu, kad se sve tvrdnje ispitaju dati pravosudni organi.

"Srbija je država u kojoj je pre jedanaest godian ubijen predsednik vlade. To je činjenica od koje svako od nas treba da se naježi. Jedanaest godina kasnije neko je pokušao da ucenjuje predsednika vlade", upozorio je Selaković povodom, kako navodi list, pokušaja policijske mafije u MUP da iznudi ostavku premijera.

Govoreći o pravosuđu, ministar je istakao da "ukoliko želimo da imamo jako i efikasno pravosuđe, takva mora da nam bude i policija, i obrnuto".

"Kakvo nam je pravosuđe, takva nam je i policija", rekao je Selaković i dodao da je to kao "sindrom trulih i zelenih jabuka - stavite jednu trulu jabuku u gajbu sa zelenim jabukama i za nedelju dana biće sve trule".

Selaković je istakao da policija i pravosuđe, a naročito javno-tužilačka organizacija, moraju da sarađuju što je najbolje moguće.

On se osvrnuo i na navode iz OEBS da je u Srbiji na delu cenzura, istakavši da se o cenzuri ne bi razgovaralo da je ima i upitavši kako neko može da priča o cenzuri kad se premijer u jednoj emisiji "naziva somom".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mimo

06.06.2014 21:38

Tako je to kad dodze neko ko hoce sa uredi I napravi nesto za dobrobit sviju a samo za mafiju to nije dobro I onda oni gledaju svakako da ga uklone. A uz nasu nesrecu na nasim prostirima bivse juge je 60% mafije zalosno

ODGOVORITE