Њујорк "краљ" ноћног провода

Њујорк нуди најбољи ноћни провод на свету, локално становништво најпријатније је у Токију, који има и најљубазније таксисте, најбољи јавни превоз и најчистије улице, оценили су туристи.

Путовања 05.06.2014 | 10:40
Њујорк "краљ" ноћног провода

Сајт који се бави путовањима Трип Адвисор, представио је резултате истраживања које спроводи сваке године. Око 54.000 туриста одговарало је на питања у вези са различитим светским дестинацијама које су посетили, а ево шта су одговорили.Токио је град из којег туристи генерално носе најбоље утиске - домаће становништво тамо је пријатно, такси служба и јавни превоз функционишу перфектно, а улице су изузетно чисте, оценили су туристи.

Њујорк је једини град САД-а који се нашао на овој листи и то као град који има најбоље ресторане и нуди најбољи ноћни провод. Овај град је такође на другој позицији на листи када је реч о свеукупном утиску туриста, али када је реч о шопингу и туристичким атракцијама. Ипак, већина људи који су посетили Њујорк тврди да су улице прилично прљаве, као и да таксисти нису баш претерано љубазни.

Сингапур је, према мишљењу туриста, најбоља дестинација за оне који путују сами – такси служба је веома уређена, улице су чисте. Туристи кажу и да је у овом граду лако снаћи се, као и да су становници врло љубазни и дружељубиви.

Они који желе на путовању да науче нешто, требало би да посете Рим, који има најбољу културну понуду, а за шопинг и уживање у луксузним хотелима туристи препоручују Дубаи.

Са друге стране, туристи не носе баш најбоље утиске из Москве, Пекинга, Мумбаија, Маракеша...

Према љубазности својих становника, Москва се нашла на последњем месту листе. Туристи нису задовољни ни љубазношћу таксиста у овом граду у Русији. Улице су најпрљавије у Мумбаију, у коме је и тешко снаћи се, те туристи генерално одавде носе најлошије утиске.

Путници су такође незадовољни јавним превозом у Маракешу, који има и најлошију понуду ноћног провода.

 



 

Коментари / 0

Оставите коментар