Njujork "kralj" noćnog provoda

Njujork nudi najbolji noćni provod na svetu, lokalno stanovništvo najprijatnije je u Tokiju, koji ima i najljubaznije taksiste, najbolji javni prevoz i najčistije ulice, ocenili su turisti.

Putovanja 05.06.2014 | 10:40
Njujork "kralj" noćnog provoda

Sajt koji se bavi putovanjima Trip Advisor, predstavio je rezultate istraživanja koje sprovodi svake godine. Oko 54.000 turista odgovaralo je na pitanja u vezi sa različitim svetskim destinacijama koje su posetili, a evo šta su odgovorili.Tokio je grad iz kojeg turisti generalno nose najbolje utiske - domaće stanovništvo tamo je prijatno, taksi služba i javni prevoz funkcionišu perfektno, a ulice su izuzetno čiste, ocenili su turisti.

Njujork je jedini grad SAD-a koji se našao na ovoj listi i to kao grad koji ima najbolje restorane i nudi najbolji noćni provod. Ovaj grad je takođe na drugoj poziciji na listi kada je reč o sveukupnom utisku turista, ali kada je reč o šopingu i turističkim atrakcijama. Ipak, većina ljudi koji su posetili Njujork tvrdi da su ulice prilično prljave, kao i da taksisti nisu baš preterano ljubazni.

Singapur je, prema mišljenju turista, najbolja destinacija za one koji putuju sami – taksi služba je veoma uređena, ulice su čiste. Turisti kažu i da je u ovom gradu lako snaći se, kao i da su stanovnici vrlo ljubazni i druželjubivi.

Oni koji žele na putovanju da nauče nešto, trebalo bi da posete Rim, koji ima najbolju kulturnu ponudu, a za šoping i uživanje u luksuznim hotelima turisti preporučuju Dubai.

Sa druge strane, turisti ne nose baš najbolje utiske iz Moskve, Pekinga, Mumbaija, Marakeša...

Prema ljubaznosti svojih stanovnika, Moskva se našla na poslednjem mestu liste. Turisti nisu zadovoljni ni ljubaznošću taksista u ovom gradu u Rusiji. Ulice su najprljavije u Mumbaiju, u kome je i teško snaći se, te turisti generalno odavde nose najlošije utiske.

Putnici su takođe nezadovoljni javnim prevozom u Marakešu, koji ima i najlošiju ponudu noćnog provoda.

 



 

Komentari / 0

Ostavite komentar