Ово вјероватно не знате о Месију

Сваки дан причате, слушате и читате о њему. Викендом га обично гледате, али јесте ли сигурни да знате баш све о овом фудбалеру? Прочитајте пет занимљивих ствари из живота и каријере Леа Месија, једног од двојице најбољих фудбалера данашњице!

Фудбал 04.06.2014 | 14:55
Ово вјероватно не знате о Месију

5. Потписао за Барселону због вјештина са видео клипа

По многима најбољи фудбалер свијета доспео је у Барселону захваљујући једном видео клипу. Месијев тадашњи агент га је снимио како успјешно жонглира са тениским лоптицама и наранџама те послао видео Барселони. Његове вјештине и клип на којем је "испимплао" више од 100 пута, на обострано задовољство, нису прошли незапажено. Барселона га је убрзо након тога контактирала, потписала и све остало је историја...

4. Сваки гол посвећује својој баки

Меси је у Шпанију стигао са само 13 година. Као дјечак је напустио Аргентину али то не значи да је заборавио мјесто одакле је дошао и оне који су га одгајили. Остао је увијек вјеран породици коју ставља на прво мјесто и захвалан јој је што је доспео ту гдје јесте. Велику улогу у његовом одгајању имала је управо његова бака. Њена смрт је потресла Аргентинца и, од тада, Меси након сваког гола подиже руке ка небу. Такође, Меси на рамену има истетовирано мајчино име у знак захвалности за сав допринос и бригу коју му је пружила у његовом одрастању.

3. Меси није много причљив, али се његова ријеч јако цијени у Барселони

Меси није један од играча који пуно причају и познат је као "асоцијалан" момак. Међутим, када проговори, свака његова ријеч има велику тежину и значај. Посебно челницима Барселоне. У каталонском тиму Меси се много пита, неки ће рећи и превише, будући да се при довођењу и отпуштању играча консултују са Аргентинцем. Никада се неће догодити да у Барселону стигне играч који не одговара Месију, па се због тога његова позиција у Барселони упоређује са позицијом Кобија Брајанта у Лејкерсима.

2. По Месију је у шпански рјечник додата нова ријеч

Мало људи зна да је управо Лео Меси заслужан да се једна нова ријеч нађе у шпанском рјечнику. Ријеч "Инмессионанте" описује савршен начин играња фудбала и најбољег играча свих времена. Меси ужива огормну популарност у цијелом свијету па тако и у Шпанији, гдје су одлучили отићи корак даље и проширити свој рјечник у част, сада већ, легендарном Аргентинцу.

1. Меси нема свог менаџера!

У времену када дјеца широм свијета од првих фудбалских корака падају под палицу агената, право чудо представља податак да звијезда попут Месија нема свог менаџера! О Месију се брину његов отац и брат који су задужени за његову комуникацију са новинарима. Ако узмемо у обзир да је Меси више пута истакао како никада неће напустити Барселону, запитамо се да ли је њему менаџер уопште и потребан?

Коментари / 0

Оставите коментар