Ovo vjerovatno ne znate o Mesiju

Svaki dan pričate, slušate i čitate o njemu. Vikendom ga obično gledate, ali jeste li sigurni da znate baš sve o ovom fudbaleru? Pročitajte pet zanimljivih stvari iz života i karijere Lea Mesija, jednog od dvojice najboljih fudbalera današnjice!

Fudbal 04.06.2014 | 14:55
Ovo vjerovatno ne znate o Mesiju

5. Potpisao za Barselonu zbog vještina sa video klipa

Po mnogima najbolji fudbaler svijeta dospeo je u Barselonu zahvaljujući jednom video klipu. Mesijev tadašnji agent ga je snimio kako uspješno žonglira sa teniskim lopticama i narandžama te poslao video Barseloni. Njegove vještine i klip na kojem je "ispimplao" više od 100 puta, na obostrano zadovoljstvo, nisu prošli nezapaženo. Barselona ga je ubrzo nakon toga kontaktirala, potpisala i sve ostalo je istorija...

4. Svaki gol posvećuje svojoj baki

Mesi je u Španiju stigao sa samo 13 godina. Kao dječak je napustio Argentinu ali to ne znači da je zaboravio mjesto odakle je došao i one koji su ga odgajili. Ostao je uvijek vjeran porodici koju stavlja na prvo mjesto i zahvalan joj je što je dospeo tu gdje jeste. Veliku ulogu u njegovom odgajanju imala je upravo njegova baka. Njena smrt je potresla Argentinca i, od tada, Mesi nakon svakog gola podiže ruke ka nebu. Takođe, Mesi na ramenu ima istetovirano majčino ime u znak zahvalnosti za sav doprinos i brigu koju mu je pružila u njegovom odrastanju.

3. Mesi nije mnogo pričljiv, ali se njegova riječ jako cijeni u Barseloni

Mesi nije jedan od igrača koji puno pričaju i poznat je kao "asocijalan" momak. Međutim, kada progovori, svaka njegova riječ ima veliku težinu i značaj. Posebno čelnicima Barselone. U katalonskom timu Mesi se mnogo pita, neki će reći i previše, budući da se pri dovođenju i otpuštanju igrača konsultuju sa Argentincem. Nikada se neće dogoditi da u Barselonu stigne igrač koji ne odgovara Mesiju, pa se zbog toga njegova pozicija u Barseloni upoređuje sa pozicijom Kobija Brajanta u Lejkersima.

2. Po Mesiju je u španski rječnik dodata nova riječ

Malo ljudi zna da je upravo Leo Mesi zaslužan da se jedna nova riječ nađe u španskom rječniku. Riječ "Inmessionante" opisuje savršen način igranja fudbala i najboljeg igrača svih vremena. Mesi uživa ogormnu popularnost u cijelom svijetu pa tako i u Španiji, gdje su odlučili otići korak dalje i proširiti svoj rječnik u čast, sada već, legendarnom Argentincu.

1. Mesi nema svog menadžera!

U vremenu kada djeca širom svijeta od prvih fudbalskih koraka padaju pod palicu agenata, pravo čudo predstavlja podatak da zvijezda poput Mesija nema svog menadžera! O Mesiju se brinu njegov otac i brat koji su zaduženi za njegovu komunikaciju sa novinarima. Ako uzmemo u obzir da je Mesi više puta istakao kako nikada neće napustiti Barselonu, zapitamo se da li je njemu menadžer uopšte i potreban?

Komentari / 0

Ostavite komentar