Када су жене најсклоније гојењу

Током средњих година оба пола су изложена највећим физичким променама. Наиме, период у којем се жене највише гоје, па су самим тим врло незадовољне својим изгледом је 38. година живота.

Здравље 03.06.2014 | 06:08
Када су жене најсклоније гојењу

Током година, људско тело се константно мења. Након адолесцентног доба, када организам достиже свој максимум, осим психичких долази и до великих физичких промена како код жена, тако и код мушкараца. Промена која припаднице лепшег пола највише забрињава је гојење, односно варијације у килажи.

Најновије истраживање спроведено на узорку и жена и мушкараца је потврдило да су током средњих година оба пола изложена највећим физичким променама. Наиме, период у којем се жене највише гоје, па су самим тим врло незадовољне својим изгледом, је 38. година живота.

Период између 35. и 40. године је женама најкритичније, што због физичких и хормонских промена, што због начина живота:

- 35 одсто жена је потврдило да, откако су постале мајке, једу готово двоструко више или чешће.

- 33 одсто жена је признало да су се угојиле након венчања, односно у дугој вези.

- 22 одсто жена за гојење је окривило раскид везе или развод брака.

Међутим, добра вест је да управо бројка 40 представља још једну прекретницу након које је задовољство у наглом порасту.

Ова округла бројка многим женама представља неку врсту "буђења". Тада почињу да размишљају о својим годинама, о свом животу и начину живота што их неретко подстиче на мале, али значајне и позитивне промене. Жене су тако спремне да одбаце пороке и лоше навике у исхрани, да се посвете физичкој активности, а управо такви подухвати су заслужни за осећање задовољства својим телом, а самим тиме и својом килажом.

За разлику од жена, мушка критична граница за гојење је између 40. и 45. године живота. У том периоду мушкарци ће најчешће да воде битку са опуштеним и све израженијим стомаком и повећањем телесне тежине.

Коментари / 0

Оставите коментар