БиХ у врху земаља са подружницама Ал Каиде

БиХ заузима једно од највиших места по броју терористичких организација повезаних с Ал Каидом, којих у тој земљи има пет, колико и у Авганистану.

Босна и Херцеговина 02.06.2014 | 10:12
БиХ у врху земаља са подружницама Ал Каиде

Према листи Уједињених нација, БиХ је одмах иза Пакистана, а у рангу са Авганистаном, по броју таквих организација, што значи да је једна од најопаснијих земаља света кад је реч о тероризму.

На званичној карти УН, која приказује земље за које је доказано да су повезане са Ал Каидом, БиХ је означена бојом којом је означен и Авганистан, пренео је Глас Српске.

У тексту објављеном уз ту карту стоји да највише подружница Ал Каида има у Пакистану, 12, а да следе Авганистан и БиХ са по пет таквих организација.

Савет безбедности УН на листу терористичких организација ставио је укупно седам организација регистрованих у БиХ и неколико појединаца који су означени као претња светској безбедности.

УН су одлучиле да на своју листу терористичких организација званично повезаних с Ал Каидом додају и нигеријску исламистичку групу Боко Харам.

Она одржава везу с Ал-Каидом у исламском Магребу, која их обучава и даје материјалну подршку, објавио је Глас Српске.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

03.06.2014 07:12

Које су то организације, тих 5 што се наводи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

03.06.2014 07:36

Нешто има чим ове муџехединске брадоње одлазе у Сирију, само које су то организације? Има ли организација или је то индивидуални рад. Е.Б.М обавјештајне службе које то не знају? Или знају?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЛЦАН БОY

03.06.2014 11:42

ЗАТО ПАМЕТ У ГЛАВУ ВРИЈЕМЕ СЕ ЈЕ ПРОМЈЕНИЛО МИРНА И СИГУРНА БИХ ЈЕ ИНТЕРЕС СВИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Един

03.06.2014 21:48

Босњаци,памет у главу и у октобру заокрузите напокон неку нормалну партију. Ове брадоње под хитно на сисање и бријање,продузити им панталоне,поновно послати у прва цетри основне јер на....а смо сви који зелимо нормалан зивот ради сацице ових сизофрена....

ОДГОВОРИТЕ