BiH u vrhu zemalja sa podružnicama Al Kaide

BiH zauzima jedno od najviših mesta po broju terorističkih organizacija povezanih s Al Kaidom, kojih u toj zemlji ima pet, koliko i u Avganistanu.

Bosna i Hercegovina 02.06.2014 | 10:12
BiH u vrhu zemalja sa podružnicama Al Kaide

Prema listi Ujedinjenih nacija, BiH je odmah iza Pakistana, a u rangu sa Avganistanom, po broju takvih organizacija, što znači da je jedna od najopasnijih zemalja sveta kad je reč o terorizmu.

Na zvaničnoj karti UN, koja prikazuje zemlje za koje je dokazano da su povezane sa Al Kaidom, BiH je označena bojom kojom je označen i Avganistan, preneo je Glas Srpske.

U tekstu objavljenom uz tu kartu stoji da najviše podružnica Al Kaida ima u Pakistanu, 12, a da slede Avganistan i BiH sa po pet takvih organizacija.

Savet bezbednosti UN na listu terorističkih organizacija stavio je ukupno sedam organizacija registrovanih u BiH i nekoliko pojedinaca koji su označeni kao pretnja svetskoj bezbednosti.

UN su odlučile da na svoju listu terorističkih organizacija zvanično povezanih s Al Kaidom dodaju i nigerijsku islamističku grupu Boko Haram.

Ona održava vezu s Al-Kaidom u islamskom Magrebu, koja ih obučava i daje materijalnu podršku, objavio je Glas Srpske.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

03.06.2014 07:12

Koje su to organizacije, tih 5 što se navodi?

ODGOVORITE
Name

xxl

03.06.2014 07:36

Nešto ima čim ove mudžehedinske bradonje odlaze u Siriju, samo koje su to organizacije? Ima li organizacija ili je to individualni rad. E.B.M obavještajne službe koje to ne znaju? Ili znaju?

ODGOVORITE
Name

BALCAN BOY

03.06.2014 11:42

ZATO PAMET U GLAVU VRIJEME SE JE PROMJENILO MIRNA I SIGURNA BIH JE INTERES SVIH

ODGOVORITE
Name

Edin

03.06.2014 21:48

Bosnjaci,pamet u glavu i u oktobru zaokruzite napokon neku normalnu partiju. Ove bradonje pod hitno na sisanje i brijanje,produziti im pantalone,ponovno poslati u prva cetri osnovne jer na....a smo svi koji zelimo normalan zivot radi sacice ovih sizofrena....

ODGOVORITE