Свилајнац: Данас укидање ванредне ситуације

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић најавио је да ће данас, на седници Штаба за ванредне ситуације бити донета одлука о укидању ванредне ситуације у тој општини.

Седница је заказана за девет сати.

Србија 02.06.2014 | 08:33
Свилајнац: Данас укидање ванредне ситуације

Милановић је такође најавио да ће данас почети да раде све јавне установе у граду, рекавши да струје има у свим деловима града, да канализација ради нормално, а да се питка вода из водовода очекује наредних дана - сада је само техничка.

Он је рекао да је јуче у чишћењу, прању и дезинфекцији града учествовало више од 1.000 волонтера из Свилајнца, Београда, Ниша, Крагујевца...

"Највише волонтера је из Свилајнца и ово је задња акција у ванредној ситуацији, рекао је Милановић.

У акцији сређивања града, учествовале су комуналне службе, запослени у установама и предузећима града, добровољци са машинама и тракторима из околних села.

Милановић је раније изјавио Тањугу, да ће штете од поплава у овој општини премашити 10.000.000 евра.

"Ми смо упутили Влади Србије, први списак штета у Свилајнцу, очекујем да до уторка завршимо комплатан посао", рекао је Милановић.

"Сигурно могу да кажем да је више од 2.500 домаћинстава претрпело огромну штету, градски вртић је потпуно уништен, имали смо штету у Дому здравља, у Пољопривредној школи, Фабрици "Кул ин Мода"..., оштећено је више од 30 улица, два регионална пута, тако да штета неће сигурно бити мања од дест милиона евра", рекао је Милановић.

Свилајнац није запамтио овакве падавине и овакву катастрофу. Немамо о томе писани документ да је на терирортији ове општине била овакво изливање реке и оваквих падавина, додао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар