Svilajnac: Danas ukidanje vanredne situacije

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović najavio je da će danas, na sednici Štaba za vanredne situacije biti doneta odluka o ukidanju vanredne situacije u toj opštini.

Sednica je zakazana za devet sati.

Srbija 02.06.2014 | 08:33
Svilajnac: Danas ukidanje vanredne situacije

Milanović je takođe najavio da će danas početi da rade sve javne ustanove u gradu, rekavši da struje ima u svim delovima grada, da kanalizacija radi normalno, a da se pitka voda iz vodovoda očekuje narednih dana - sada je samo tehnička.

On je rekao da je juče u čišćenju, pranju i dezinfekciji grada učestvovalo više od 1.000 volontera iz Svilajnca, Beograda, Niša, Kragujevca...

"Najviše volontera je iz Svilajnca i ovo je zadnja akcija u vanrednoj situaciji, rekao je Milanović.

U akciji sređivanja grada, učestvovale su komunalne službe, zaposleni u ustanovama i preduzećima grada, dobrovoljci sa mašinama i traktorima iz okolnih sela.

Milanović je ranije izjavio Tanjugu, da će štete od poplava u ovoj opštini premašiti 10.000.000 evra.

"Mi smo uputili Vladi Srbije, prvi spisak šteta u Svilajncu, očekujem da do utorka završimo komplatan posao", rekao je Milanović.

"Sigurno mogu da kažem da je više od 2.500 domaćinstava pretrpelo ogromnu štetu, gradski vrtić je potpuno uništen, imali smo štetu u Domu zdravlja, u Poljoprivrednoj školi, Fabrici "Kul in Moda"..., oštećeno je više od 30 ulica, dva regionalna puta, tako da šteta neće sigurno biti manja od dest miliona evra", rekao je Milanović.

Svilajnac nije zapamtio ovakve padavine i ovakvu katastrofu. Nemamo o tome pisani dokument da je na terirortiji ove opštine bila ovakvo izlivanje reke i ovakvih padavina, dodao je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar