Шта не смијете обући на Блиском истоку

Ако путујете у неку од земаља Блиског истока, ево шта од гардеробе тамо никако не би требало да носите, ако не желите да упаднете у неприлике.

Путовања 01.06.2014 | 09:57
Шта не смијете обући на Блиском истоку

Када почнете да се пакујете пре путовања на Блиски исток, хеланке слободне не убацујте у кофер. Исламски културни центар из Катара објавио је "смернице пристојности" намењене туристима, када је реч о гардероби."Покажи своје поштовање", кампања је ове организације, која наглашава да је једини циљ ових смерница њихова жеља да очувају своју културу.

Према овом дрес коду, хеланке, било каква уска или кратка гардероба, попут мини сукања или хаљина без рукава, неприхватљива су женска одећа на јавним местима. Ни мушкарци ни жене, такође, не би требало да у купаћим костимима излазе ван плажа или базена. И шортсеви и прслуци су "но, но" на Блиском истоку.

Ове смернице такође упозоравају да ће "свако ко направи било какав непристојан чин - гест, рецитује песме или изговара непристојне фразе на јавним местима, бити кажњен затвором".

"Ми само желимо да сачувамо своје вредности и културу. Постоје места на којима странци могу да се облаче како желе - али имамо право да одредимо како ће се облачити у болницама, маркетима, шопинг центрима...", рекла је представница ове кампање Ум Абдула, пише "Вог"

Коментари / 0

Оставите коментар