Šta ne smijete obući na Bliskom istoku

Ako putujete u neku od zemalja Bliskog istoka, evo šta od garderobe tamo nikako ne bi trebalo da nosite, ako ne želite da upadnete u neprilike.

Putovanja 01.06.2014 | 09:57
Šta ne smijete obući na Bliskom istoku

Kada počnete da se pakujete pre putovanja na Bliski istok, helanke slobodne ne ubacujte u kofer. Islamski kulturni centar iz Katara objavio je "smernice pristojnosti" namenjene turistima, kada je reč o garderobi."Pokaži svoje poštovanje", kampanja je ove organizacije, koja naglašava da je jedini cilj ovih smernica njihova želja da očuvaju svoju kulturu.

Prema ovom dres kodu, helanke, bilo kakva uska ili kratka garderoba, poput mini sukanja ili haljina bez rukava, neprihvatljiva su ženska odeća na javnim mestima. Ni muškarci ni žene, takođe, ne bi trebalo da u kupaćim kostimima izlaze van plaža ili bazena. I šortsevi i prsluci su "no, no" na Bliskom istoku.

Ove smernice takođe upozoravaju da će "svako ko napravi bilo kakav nepristojan čin - gest, recituje pesme ili izgovara nepristojne fraze na javnim mestima, biti kažnjen zatvorom".

"Mi samo želimo da sačuvamo svoje vrednosti i kulturu. Postoje mesta na kojima stranci mogu da se oblače kako žele - ali imamo pravo da odredimo kako će se oblačiti u bolnicama, marketima, šoping centrima...", rekla je predstavnica ove kampanje Um Abdula, piše "Vog"

Komentari / 0

Ostavite komentar