Међународна донаторска конференција за БиХ у јулу

Међународна донаторска конференција могла би се одржати између 10. и 15. јула, након коначног извјештаја о материјалним штетама од поплава у Босни и Херцеговини који се очекује до 18. јуна, закључено је данас у сједишту УН-а током презентирања информације о тренутном стању са поплавама у БиХ.

Босна и Херцеговина 31.05.2014 | 08:23
Међународна донаторска конференција за БиХ у јулу

Истиче се да би осигурана новчана средства након одобравања до БиХ могла доћи тек у септембру. Стога се наглашава да би новчана помоћ на нивоу билатералних односа била у овом тренутку јако корисна.

Наводе се подручја Оџака и Орашја као она која су највише погођена поплавама. Такођер, се наводи да је поплављен и уништен велики дио обрадивих површина и усјева, те да је сточни фонд уништен у великој мјери, но и то да обнова и чишћење протичу знатно брже од очекиваног.

У извјештају о тренутном стању о поплавама у БиХ, истиче се и проблематика мина и вишкова наоружања, те се наводи да су по том питању најугроженији Маглај, Оџак и Брчко.

Истиче се и то да, уз чињеницу да је до почетка школске године остало нешто више од три мјесеца, потребно је прије свега обновити установе за предшколско образовање, вртиће, те омладинске центре који спрјечавају малољетничку деликвенцију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

01.06.2014 20:29

Из ових фондова има да буде као са донацијама,сви су добили осим Срба и ако су добили то је било двоструко мање

ОДГОВОРИТЕ