ПАРТИЗАН У ПОЛУФИНАЛУ ЛШ

Ватерполисти Партизана пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона победивши после петераца Про Реко са 19:18!

Остали спортови 29.05.2014 | 19:39
ПАРТИЗАН У ПОЛУФИНАЛУ ЛШ

Дуел два од три најтрофејнија европска клуба био је пун драме и неизвесности, регуларни ток завршен је резултатом 12:12, а полуфинале црно-белима донео је голман Соро.

Он је одбранио петерац Јововића у другој серији петераца и тако обезбедио српско полуфинале у Барселони. Партизан у петак од 18х игра против Радничког за финале.

Претходно су у регуларном току црно-бели имали само једном предност и то у првој деоници, али су константно држали прикључак за фаворизованим Италијанима и славили су после петераца

Милош Ћук постигао је 4, Гаврил Суботић 3, а Никола Дедовић и Душан Мандић по 2 гола. У екипи Про Река Мадараш, Фиђлиоли, Јановић, Аикарди и Јоковић постигли су по 2 гола.

Партизан је одлично почео меч против фаворизованог ривала. Про Реко је повео преко Аикардија, али су Ћук и Чучковић донели преокрет и вођство црно-белима – 2:1.

Ипак, у наставку прве деонице Мадараш и Јоковић су затресли мрежу Партизана па је италијански тим водио са 3:2.

Мадараш је почетком друге деонице повећао на 4:2, а Танасковић је брзо смањио. Два гола вишка Про Реку вратио је Фиђилоли, али су Мандић и Ћук за пола минута успели да псотигну два гола и изједначе – 5:5. Ипак, предност Про Реку ан полувремену донео је Јоковић – 6:5.

Након што су за четвртину и по екипе постигле чак 11 голова, у финишу су одбране прорадиле.

Трећа деоница била је веома ефикасна. Аикарди је погодио за 7:5, смањио је Дедовић, али је Фиђлиоли донео поново два гола вишка својој екипи – 8:6. Екипа Владе Вујасиновића није се предавала, а изузетно расположен био је Милош Ћук који је постигао два везана гола за мање од пола минута – 8:8.

И у наставку треће деонице виђена је велика и изједначена борба. Про Реко је водио са 9:8 и 10:9, али Партизан није одустајао. Суботић и Дедовић погађали су у тим тренуцима и одржавали црно-беле у егалу. Ипак, предност Италијанима пред последњи квартал донео је Лапена 11 секунди пре краја треће деонице.

Почетком последње деонице Про Реко је поново стекао два гола вишка, али Душан Мандић је смањио на 12:11 шест минута пре краја, а онда је четири минута касније Суботић изједначио на 12:12.

У драматичној завршници Ћук је добио 20 секунди искључење 16 секунди пре краја, а тренер Вујасиновић је због примедби зарадио црвени картон. Партизан је успео да се одбрани, па су о полуфиналисти одлучивали петерци.

Ни петерци нису могли без драме. После прве серије није било победника, а одлучио је голман Соро који је у другој серији 'скинуо' покушај Јововића.

Коментари / 0

Оставите коментар