PARTIZAN U POLUFINALU LŠ

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u polufinale Lige šampiona pobedivši posle peteraca Pro Reko sa 19:18!

Ostali sportovi 29.05.2014 | 19:39
PARTIZAN U POLUFINALU LŠ

Duel dva od tri najtrofejnija evropska kluba bio je pun drame i neizvesnosti, regularni tok završen je rezultatom 12:12, a polufinale crno-belima doneo je golman Soro.

On je odbranio peterac Jovovića u drugoj seriji peteraca i tako obezbedio srpsko polufinale u Barseloni. Partizan u petak od 18h igra protiv Radničkog za finale.

Prethodno su u regularnom toku crno-beli imali samo jednom prednost i to u prvoj deonici, ali su konstantno držali priključak za favorizovanim Italijanima i slavili su posle peteraca

Miloš Ćuk postigao je 4, Gavril Subotić 3, a Nikola Dedović i Dušan Mandić po 2 gola. U ekipi Pro Reka Madaraš, Fiđlioli, Janović, Aikardi i Joković postigli su po 2 gola.

Partizan je odlično počeo meč protiv favorizovanog rivala. Pro Reko je poveo preko Aikardija, ali su Ćuk i Čučković doneli preokret i vođstvo crno-belima – 2:1.

Ipak, u nastavku prve deonice Madaraš i Joković su zatresli mrežu Partizana pa je italijanski tim vodio sa 3:2.

Madaraš je početkom druge deonice povećao na 4:2, a Tanasković je brzo smanjio. Dva gola viška Pro Reku vratio je Fiđiloli, ali su Mandić i Ćuk za pola minuta uspeli da psotignu dva gola i izjednače – 5:5. Ipak, prednost Pro Reku an poluvremenu doneo je Joković – 6:5.

Nakon što su za četvrtinu i po ekipe postigle čak 11 golova, u finišu su odbrane proradile.

Treća deonica bila je veoma efikasna. Aikardi je pogodio za 7:5, smanjio je Dedović, ali je Fiđlioli doneo ponovo dva gola viška svojoj ekipi – 8:6. Ekipa Vlade Vujasinovića nije se predavala, a izuzetno raspoložen bio je Miloš Ćuk koji je postigao dva vezana gola za manje od pola minuta – 8:8.

I u nastavku treće deonice viđena je velika i izjednačena borba. Pro Reko je vodio sa 9:8 i 10:9, ali Partizan nije odustajao. Subotić i Dedović pogađali su u tim trenucima i održavali crno-bele u egalu. Ipak, prednost Italijanima pred poslednji kvartal doneo je Lapena 11 sekundi pre kraja treće deonice.

Početkom poslednje deonice Pro Reko je ponovo stekao dva gola viška, ali Dušan Mandić je smanjio na 12:11 šest minuta pre kraja, a onda je četiri minuta kasnije Subotić izjednačio na 12:12.

U dramatičnoj završnici Ćuk je dobio 20 sekundi isključenje 16 sekundi pre kraja, a trener Vujasinović je zbog primedbi zaradio crveni karton. Partizan je uspeo da se odbrani, pa su o polufinalisti odlučivali peterci.

Ni peterci nisu mogli bez drame. Posle prve serije nije bilo pobednika, a odlučio je golman Soro koji je u drugoj seriji 'skinuo' pokušaj Jovovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar