Брчко: Повлачи се вода са поплављених подручја

У дистрикту Брчко вода се повлачи са поплављених подручја, а ниво Саве опао је за око 25 центиметара у односу на претходни дан, рекао је данас градоначеник Брчког Анто Домић по завршетку ванредне сједнице Владе дистрикта.

Босна и Херцеговина 29.05.2014 | 18:01
Брчко: Повлачи се вода са поплављених подручја

Домић је рекао новинарима да је јуче најављено постављање понтонског моста преко ријеке Тиње на магистралном путу у правцу Лончара одгођено због техничких проблема.

Он је указао да се прање и дезинфекција асфалних путева и земљишта гдје се вода повукла мора обављати ажурније него што се то чини ових дана.

Шефа Инспектората Брчко дистрикта Сенада Гарић рекла је да је на подручју Вучиловца и Крепишћа под водом остало много угинуле стоке, укупне тежине око десет тона.

"То представља највећи роблем, јер су лешеви угинулих животиња у фази распадања", упозорила је Гарић.

Шеф владиног Одјељења за здравство и остале услуге Анђа Николић рекла је да је хигијенско-епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта стабилна и под сталном контролом надлежних служби.

Чланови брчанске Владе упознати су да је за евакуисане мјештане Вучиловца, Крепшића и осталих поплављених села, који су протеклих дана били смјештени у спорској сали Гимназије "Васо Пелагић", оспособљено још седам станова у власништву дистрикта.

По окончању ванредне сједнице, брчанска Влада данас је наставила радовну сједницу, на којој је усвојен извјештај о раду Здравственог центра Брчко од 1. јула до 31. децембра 2013. године, као Правилник о начинима и условима додјеле и коришћења средстава подстицаја у пољопривредној производњи.

Коментари / 0

Оставите коментар