Brčko: Povlači se voda sa poplavljenih područja

U distriktu Brčko voda se povlači sa poplavljenih područja, a nivo Save opao je za oko 25 centimetara u odnosu na prethodni dan, rekao je danas gradonačenik Brčkog Anto Domić po završetku vanredne sjednice Vlade distrikta.

Bosna i Hercegovina 29.05.2014 | 18:01
Brčko: Povlači se voda sa poplavljenih područja

Domić je rekao novinarima da je juče najavljeno postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Tinje na magistralnom putu u pravcu Lončara odgođeno zbog tehničkih problema.

On je ukazao da se pranje i dezinfekcija asfalnih puteva i zemljišta gdje se voda povukla mora obavljati ažurnije nego što se to čini ovih dana.

Šefa Inspektorata Brčko distrikta Senada Garić rekla je da je na području Vučilovca i Krepišća pod vodom ostalo mnogo uginule stoke, ukupne težine oko deset tona.

"To predstavlja najveći roblem, jer su leševi uginulih životinja u fazi raspadanja", upozorila je Garić.

Šef vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić rekla je da je higijensko-epidemiološka situacija na području distrikta stabilna i pod stalnom kontrolom nadležnih službi.

Članovi brčanske Vlade upoznati su da je za evakuisane mještane Vučilovca, Krepšića i ostalih poplavljenih sela, koji su proteklih dana bili smješteni u sporskoj sali Gimnazije "Vaso Pelagić", osposobljeno još sedam stanova u vlasništvu distrikta.

Po okončanju vanredne sjednice, brčanska Vlada danas je nastavila radovnu sjednicu, na kojoj je usvojen izvještaj o radu Zdravstvenog centra Brčko od 1. jula do 31. decembra 2013. godine, kao Pravilnik o načinima i uslovima dodjele i korišćenja sredstava podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Komentari / 0

Ostavite komentar