Најјефтинији град на свијету је...

Најјефтинији градови на свету су Мумбај (Индија), Катманду (Непал), Панама, Букурешт и Џеда (Саудијска Арабија), показује најновија табела најјефтинијих градова света за март 2014, која је обухватила 131 земљу света.

Путовања 28.05.2014 | 06:32
Најјефтинији град на свијету је...

Класификација је урађена на основу цена широког дијапазона услуга и добара (укупно 160), од аутомобила, преко вина до хлеба, пренео је ББЦ.

Према овом истраживању, најмногољуднији индијски град Мумбај је уједно и најјефтинији на свету, по гледаним параметрима. Улазнице за биоскоп коштају двоструко мање у односу на Лондон или Њујорк, на пример, док је јавни превоз 10 пута јефтинији, пише портал ЦДМ.

У студији се даље наводи пример цене хлеба у Катмандуу од 36 непалских рупија, односно 0,37 долара, као и да комплетан ручак у ресторану кошта четири долара, а литар бензина 1,5 долар.

Ипак, ниске цене прате и ниске плате, просечна зарада у главном граду Непала износи 300 долара.

У главном граду Панаме, која због благе климе привлачи туристе из целог света, за пиво је потребно два долара, а за коктел девет долара (у Њујорку пиво кошта седам, а коктел 14 долара).

Главни град Румуније, познат као "мали Париз", због француског утицаја на архитектуру, много је приступачнији од западних метропола. Изнајмљивање стана кошта и до 80 одсто мање него, на пример, у Лондону, док је јавни превоз чак 90 одсто јефтинији у односу на главни град Велике Британије.

Џеда је такође врло приступачан град за живот, а у топ 10 најјефтинијих градова спадају и Карачи, Њу Делхи, Дамаск, Алжир и Ријад.

Коментари / 0

Оставите коментар