Швајцарска донирала 79 виљушкара

Министар одбране БиХ Зекеријах Осмић и начелник Заједничког штаба Оружаних снага /ОС/ БиХ генерал-мајор Анто Јелеч званично су данас у касарни ОС БиХ "Рајловац" код Сарајева преузели донацију Владе Швајцарске од 79 виљушкара.

Босна и Херцеговина 27.05.2014 | 18:03
Швајцарска донирала 79 виљушкара

Осмић је у име Министарства одбране и ОС БиХ захвалио Влади Швајцарске на овој вриједној донацији, саопштено је из Министарства.

Он је стакао да ће бити битно унапријеђене манипулативне могућности у складиштима ОС БиХ, те да ће значајно бити олакшан процес стокирања муниције и минско-експлозивних средстава, чиме ће бити убрзано извршење радова и остварене значајне материјалне уштеде.

Као саставни дио ове донације оружане снаге Швајцарске су реализовале обуку за 10 механичара за одржавање виљушкатра, 60 руковалаца-возача, а накнадно ће стићи и два контејнера резервних
дијелова за ова средства, чиме ће бити обезбијеђена значајна одрживост система одржавања донираних средстава.

Амбасадор Швајцарске у БиХ Андре Шалер истакао је важну улогу коју су одиграле ОС БиХ у процесу спашавања грађана на подручјима угроженим поплавама.

Шалер је подсјетио да су вишкови наоружања и муниције у БиХ и даље озбиљан безбједносни изазов, те да је ово конкретан допринос Швајцарске у изградњи капацитета ОС БиХ у процесу рјешавања вишкова
огромних количина опасне муниције у БиХ.

Церемонији званичног уручења донације присуствовали су представници команде ЕУФОР-а у БиХ, предвођени командантом генералом Дитером Хајдекером, те представници НАТО штаба у Сарајеву и Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

27.05.2014 16:32

Е и ови Свицарци свашта шаљу какви црни виљускари Додик и Бакир висе воле кес паре,мада продаце они и ове виљускаре

ОДГОВОРИТЕ