Хантер-Реј најбржи на Инди 500

Возач Андретија Рајан Хантер-Реј тријумфовао је на овогодишњем издању легендарне трке „Индијанаполис 500“.

Остали спортови 26.05.2014 | 14:59
Хантер-Реј најбржи на Инди 500

Хантер-Реј је до победе дошао после узбудљивог дуела са Елиом Кастроневесом у последњим тренуцима трке, а њима двојици се на подијуму придружио Марко Андрети.

На тај начин, Хантер-Реј је постао први амерички возач који је тријумфовао на ’Дворишту цигли’ од Сема Хорниша јуниора, којем је то пошло за руком 2006. године.

Због црвене заставице која је истакнута у самом финишу трке, у последњих шест кругова је виђен спринт до циља, а Хантер-Реј и Кастроневес су се више пута смењивали у вођству. Американац је у једном тренутку чак умало излетео на траву да би претекао возача Пенскеа.

Хантер-Реј је последњи пут вођство преузео у тренутку када је прошао белуз заставицу, али је Кастроневес остао довољно близу да би фото финиш одлучио. На крају, њих двојицу је делило само шест стотинки.

„Ово је остварење сна. Не могу да верујем. Не постоји вежба за оно што се дешавало у последњих неколико кругова. Никада нисмо ишли у таквим линијама раније током месеца“, истакао је Хантер-Реј.

Андрети је на трећем месту био три десетинке иза Хантер-Реја и Кастроневеса, а следио је још један возач Андретија Карлос Муњоз. Хуан Пабло Монтоја је свој повратнички „Инди 500“ завршио на петом месту, испред Курта Буша, Себастијана Бурдеа и Вила Пауера.

Коментари / 0

Оставите коментар