Hanter-Rej najbrži na Indi 500

Vozač Andretija Rajan Hanter-Rej trijumfovao je na ovogodišnjem izdanju legendarne trke „Indijanapolis 500“.

Ostali sportovi 26.05.2014 | 14:59
Hanter-Rej najbrži na Indi 500

Hanter-Rej je do pobede došao posle uzbudljivog duela sa Eliom Kastronevesom u poslednjim trenucima trke, a njima dvojici se na podijumu pridružio Marko Andreti.

Na taj način, Hanter-Rej je postao prvi američki vozač koji je trijumfovao na ’Dvorištu cigli’ od Sema Horniša juniora, kojem je to pošlo za rukom 2006. godine.

Zbog crvene zastavice koja je istaknuta u samom finišu trke, u poslednjih šest krugova je viđen sprint do cilja, a Hanter-Rej i Kastroneves su se više puta smenjivali u vođstvu. Amerikanac je u jednom trenutku čak umalo izleteo na travu da bi pretekao vozača Penskea.

Hanter-Rej je poslednji put vođstvo preuzeo u trenutku kada je prošao beluz zastavicu, ali je Kastroneves ostao dovoljno blizu da bi foto finiš odlučio. Na kraju, njih dvojicu je delilo samo šest stotinki.

„Ovo je ostvarenje sna. Ne mogu da verujem. Ne postoji vežba za ono što se dešavalo u poslednjih nekoliko krugova. Nikada nismo išli u takvim linijama ranije tokom meseca“, istakao je Hanter-Rej.

Andreti je na trećem mestu bio tri desetinke iza Hanter-Reja i Kastronevesa, a sledio je još jedan vozač Andretija Karlos Munjoz. Huan Pablo Montoja je svoj povratnički „Indi 500“ završio na petom mestu, ispred Kurta Buša, Sebastijana Burdea i Vila Pauera.

Komentari / 0

Ostavite komentar