Фацебоок промијенио ко може да види твоје објаве!

Од 22. маја Фацебоок је променио Политику приватности, која доноси неколико значајних новина.

Информационе технологије 26.05.2014 | 07:47
Фацебоок промијенио ко може да види твоје објаве!

Након вишегодишњег негодовања због приватности на Фацебооку, која није довољно заштићена и након неколико судских поступака Фацебоок је попустио и мења правила игре. Свим новим корисницима од 22. маја статусе и објаве (фотке, таговања, "цхецк-ин" на различитим местима) видеће само пријатељи и оне се више неће објављивати под "Публиц", односно "Јавно" ознаком.

Што се старих корисника тиче, Фацебоок је решио да и њих едукује о најчешће коришћеним опцијама приватности. Рецимо, када почнете да куцате статус или убацујете фотку и друге садржаје на Фејс, друштвена мрежа ће вас подсетити да подесите видљивост објаве. Приказаће вам садашња подешавања приватности и ко може да види поруку или садржај који објављујете на Неwс Фееду и понудити вам да те параметре промените одмах из тог "поп-уп" прозора.

Ови савети примењују се насумично и повремено, што значи да их нећете видети увек нити за све опције које користите. За почетак, видећете их у деловима мреже за које већ дуже време нисте променили параметре приватности.

Последње побољшање је и јасно видљива информација о доступности објаве (Јавно, Скривена, Пријатељи, Само ја...) и у апликацији Фацебоока за мобилне уређаје. Фацебоок је све новости открио у свом центру за медије и нова правила примењиваће се одмах.

Коментари / 0

Оставите коментар