5 нових дестинација које ћете жељети да посјетите

Уколико вам идеја да посећујете мање популарна али узбудљива места звучи привлачно, онда можете бити део све веће групе путника који су у потрази за необичним и неистраженим широм света, пише Хафингтон пост.

Путовања 26.05.2014 | 07:27
5 нових дестинација које ћете жељети да посјетите

Све више земаља у развоју отворило је своја врата страним туристима, а све стабилнија политичка ситуација у многима од њих чини их идеалним за све оне жељне узбуђења.

Етиопија
Ова географски разноврсна земља последњих година полако заузима место популарне дестинације за све оне који траже одлично сачуване и древне локације. Посетите планине Симиен, које се налазе на листи културне баштине Унесцоа пре него што се даље упутите ка Омо долини како бисте посетили нека од последњх номадских племена у Африци.

Мјанмар
У питању је изузетно живописна земља која је постала популарна, и безбедна. за све туристе које занима локална култура али и широк спектар боја. Будистички утицаји преовлађују земљом док монахиње и монаси у одорама боје шафрана обогаћују улице бројних градова.

Сијера Леоне
Упустите се у сплаварење неистражене Мао реке, ходајте уз границе са Гвинејом и упознајте кланове на обали Атлантског океана. Сијера Леоне је изузетна земља са живописним плажама и кишним шумама препуним живота.

Мозамбик
Недирнути угао Африке нуди фасцинантну мешавину португалске, арапске и афричке културе у земљи која је већ дуже времена лишена туриста. Живахни градови представљају одличан почетак сваке авантуре, након чега се можете упутити ка плажама прекривеним белим песком како бисте посетили морске резервате препуне живота.

Монголија
Док је држава правила озбиљна улагања у инфраструктуру око главног града Улан Батора, у земљи и даље буја богата номадска култура а на располагању су вам и велика неистражена пространства. Планински врхови препуни снега, драматичне клисуре и бројни будистички храмови само су шлаг на торти званој Монголија.

Коментари / 0

Оставите коментар