5 novih destinacija koje ćete željeti da posjetite

Ukoliko vam ideja da posećujete manje popularna ali uzbudljiva mesta zvuči privlačno, onda možete biti deo sve veće grupe putnika koji su u potrazi za neobičnim i neistraženim širom sveta, piše Hafington post.

Putovanja 26.05.2014 | 07:27
5 novih destinacija koje ćete željeti da posjetite

Sve više zemalja u razvoju otvorilo je svoja vrata stranim turistima, a sve stabilnija politička situacija u mnogima od njih čini ih idealnim za sve one željne uzbuđenja.

Etiopija
Ova geografski raznovrsna zemlja poslednjih godina polako zauzima mesto popularne destinacije za sve one koji traže odlično sačuvane i drevne lokacije. Posetite planine Simien, koje se nalaze na listi kulturne baštine Unescoa pre nego što se dalje uputite ka Omo dolini kako biste posetili neka od poslednjh nomadskih plemena u Africi.

Mjanmar
U pitanju je izuzetno živopisna zemlja koja je postala popularna, i bezbedna. za sve turiste koje zanima lokalna kultura ali i širok spektar boja. Budistički uticaji preovlađuju zemljom dok monahinje i monasi u odorama boje šafrana obogaćuju ulice brojnih gradova.

Sijera Leone
Upustite se u splavarenje neistražene Mao reke, hodajte uz granice sa Gvinejom i upoznajte klanove na obali Atlantskog okeana. Sijera Leone je izuzetna zemlja sa živopisnim plažama i kišnim šumama prepunim života.

Mozambik
Nedirnuti ugao Afrike nudi fascinantnu mešavinu portugalske, arapske i afričke kulture u zemlji koja je već duže vremena lišena turista. Živahni gradovi predstavljaju odličan početak svake avanture, nakon čega se možete uputiti ka plažama prekrivenim belim peskom kako biste posetili morske rezervate prepune života.

Mongolija
Dok je država pravila ozbiljna ulaganja u infrastrukturu oko glavnog grada Ulan Batora, u zemlji i dalje buja bogata nomadska kultura a na raspolaganju su vam i velika neistražena prostranstva. Planinski vrhovi prepuni snega, dramatične klisure i brojni budistički hramovi samo su šlag na torti zvanoj Mongolija.

Komentari / 0

Ostavite komentar