Градови у којима ћете се најлакше изгубити

Трендови у туризму нам говоре да ћемо дух једног града најбоље искусити ако занемаримо водиче и препустимо се локалној вреви. За ове градове то правило ипак не важи.

Путовања 24.05.2014 | 08:09
Градови у којима ћете се најлакше изгубити

Ових седам градова одликује замршен распоред улица у којима би се изгубили и најискуснији путници, пише неwс.цом.ау.

Бостон - Распоред улица у овом граду одише правим изворним америчким духом, што га пак чини шармантним и савршеним за лутања. Већина завојитих градских улица нема одређени распоред и правила, што делује поприлично збуњујуће, како за пешаке тако и за возаче.

Венеција - Канали, мостови, уске кривудаве уличице, слепе улице... Венеција је број један међу градовима у којима можете залутати у року од неколико минута. Одлутајте од туристичких подручја, уживајте у лепоти и пустите нека вас улице налик лавиринтима поведу и можда откријете занимљивости за које нисте ни знали да постоје.

Токио - Овај град може бити поприлично збуњујући. Град одише брзим темпом, треперавим светлима и упечатљивим призорима, а управо вас то може навести да скренете с предвиђеног пута. Но, то уопште није лоше, имаћете прилику да откријете нетипичну страну Токија. Јапански начин адресирања је такође јединствен и тешко ћете се на њега навикнути, па се врло лако може десити да се изгубите чак и ако знате куда идете.

Маракеш - Овај град је збијени лавиринт старих улица, гласних и пренатрпаних тржница. Мирис необичних зачина, кротитељ змија и специфична архитектура лако вас може завести и одвући у непознат део града

Амстердам - Амстердам је попут Венеције, са каналима уклопљенима у структуру града, може бити поприлично збуњујући. Шетајући или возећи бицикл дуж канала без одређене дестинације на уму је савршен начин за откривање скривених кутака овога града.

Вашингтон - Премда изглед овог града подсећа на мрежу, зачудо, у њему је итекако тешко снаћи се. Улице могу бити означене бројевима, словима или именима држава, а секу се на најбизарније начине. Кружни токови поприлично отежавају кретање возача и бициклиста, а пешаци могу бити збуњени називима улица.

Сајгон - Назван још и Хо Чи Мин, права је загонетка од града. Овај град је брз, јединствен и препун скривених чуда. Град је познат по својим бројним уличицама, а управо то може навести туристе да лутају около.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар