Gradovi u kojima ćete se najlakše izgubiti

Trendovi u turizmu nam govore da ćemo duh jednog grada najbolje iskusiti ako zanemarimo vodiče i prepustimo se lokalnoj vrevi. Za ove gradove to pravilo ipak ne važi.

Putovanja 24.05.2014 | 08:09
Gradovi u kojima ćete se najlakše izgubiti

Ovih sedam gradova odlikuje zamršen raspored ulica u kojima bi se izgubili i najiskusniji putnici, piše news.com.au.

Boston - Raspored ulica u ovom gradu odiše pravim izvornim američkim duhom, što ga pak čini šarmantnim i savršenim za lutanja. Većina zavojitih gradskih ulica nema određeni raspored i pravila, što deluje poprilično zbunjujuće, kako za pešake tako i za vozače.

Venecija - Kanali, mostovi, uske krivudave uličice, slepe ulice... Venecija je broj jedan među gradovima u kojima možete zalutati u roku od nekoliko minuta. Odlutajte od turističkih područja, uživajte u lepoti i pustite neka vas ulice nalik lavirintima povedu i možda otkrijete zanimljivosti za koje niste ni znali da postoje.

Tokio - Ovaj grad može biti poprilično zbunjujući. Grad odiše brzim tempom, treperavim svetlima i upečatljivim prizorima, a upravo vas to može navesti da skrenete s predviđenog puta. No, to uopšte nije loše, imaćete priliku da otkrijete netipičnu stranu Tokija. Japanski način adresiranja je takođe jedinstven i teško ćete se na njega naviknuti, pa se vrlo lako može desiti da se izgubite čak i ako znate kuda idete.

Marakeš - Ovaj grad je zbijeni lavirint starih ulica, glasnih i prenatrpanih tržnica. Miris neobičnih začina, krotitelj zmija i specifična arhitektura lako vas može zavesti i odvući u nepoznat deo grada

Amsterdam - Amsterdam je poput Venecije, sa kanalima uklopljenima u strukturu grada, može biti poprilično zbunjujući. Šetajući ili vozeći bicikl duž kanala bez određene destinacije na umu je savršen način za otkrivanje skrivenih kutaka ovoga grada.

Vašington - Premda izgled ovog grada podseća na mrežu, začudo, u njemu je itekako teško snaći se. Ulice mogu biti označene brojevima, slovima ili imenima država, a seku se na najbizarnije načine. Kružni tokovi poprilično otežavaju kretanje vozača i biciklista, a pešaci mogu biti zbunjeni nazivima ulica.

Sajgon - Nazvan još i Ho Či Min, prava je zagonetka od grada. Ovaj grad je brz, jedinstven i prepun skrivenih čuda. Grad je poznat po svojim brojnim uličicama, a upravo to može navesti turiste da lutaju okolo.

 

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar