Како појачати Wи-Фи интернет сигнал(ВИДЕО)

Покушајте да побољшате свј интернет сигнал помоћу једног од ова три начина.

Информационе технологије 21.05.2014 | 06:49
Како појачати Wи-Фи интернет сигнал(ВИДЕО)

Покушајте свој Wи-Фи сигнал са кабловске, АДСЛ, мобилне или неке друге мреже да појачате на неки од ова три начина (не мора нужно да ради успешно) без куповине додатне опреме и превише петљања у подешавањима.

Уколико вам објашњења у тексту доле нису довољно јасна, укључите енглески титл на видеу користећи опцију коју смо детаљно описали у претходном Типс&Трицкс тексту.

Промените канал
Када први пут инсалирате и подесите свој Wи-Фи рутер, он је обично подешен на канал који има најмање "гужве". Помоћу неких од онлајн алата (погледајте видео) пронађите најмање затрпан канал и користите га како бисте имали бољи интернет сигнал.

Преместите Wи-Фи рутер и опрему
Проблем са јачином сигнала може лежати и у томе што је ваш рутер постављен, рецимо између базе бежичног телефона, конзоле за играње, ТВ уређаја, великих или мањих металних предмета, дебелих зидова или преблизу другим "хајфај" уређајима. Пронађите место на којем има најмање таквих уређаја који могу да изазову сметње током рада, у део куће или стана, који је најближи свим просторијама...

Направите усмеривач сигнала од конзерве или металне фолије
Овај трик може да вам помогне у подизању јачине Wи-Фи мреже за неколико цртица. Пронађите било коју конзерву, добро је очистите, одсеците јој дно и исеците већи део горњег дела (круга), осим на једном месту. Тај део ће вам бити потребан као држач остатка конзерве за усмеривач. Исеците, затим маказама конзерву по дужини и раширите је у полуикруг. Кроз рупу конзерве провуците антену усмеривача и окрените је на страну где би требало рутер да шаље Wи-Фи сигнал.

Исту ствар можете да добијете ако у одсуству конзерве направите калуп у облику полукруга од картона и обложите га металном фолијом (за печење).

Коментари / 0

Оставите коментар