Београд спреман за поплавни талас

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је вечерас да је град Београд спреман за евентуални поплавни талас који се очекује ујутру.

Србија 18.05.2014 | 22:04
Београд спреман за поплавни талас

"Сви бедеми у Београду су завршени, сада чекамо да ли ће Сава да порасте или опадне, а током ноћи ћемо напунити и 50.000 додатних џакова са песком, да имамо сигурну резерву", рекао је Мали за Радио телевизију Србије.

Он је рекао да је снабдевање струјом редовно али отежано и додао да неће бити рестрикција.
Градоначелник је навео да је у граду укинуто декоративно осветљење и апеловао на градјане и појединце да штеде струју.

"Сходно одлуци кризног штаба, Термоелектрана Никола Тесла се брани свим средствима, и град Београд је обезбедио 60.000 џакова који се тренутно возе ка ТЕНТ-у", рекао је Мали.

Мали је рекао да су евакуисанима у прихватним центрима обезбедјени телефони, а да људи који чекају на евакуацију користе мобилне телефоне спасилаца.

"Јуче и данас у Обреновцу и Лазаревцу смо склонили 100 тона угинулих животиња, то ће бити кључне активности сутра", рекао је градоначелник Београда.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Д.Т

18.05.2014 20:22

Свака Вам цаст како сте се добро организовал !! Имате добре и способне људе на одговорним функцијама у цијелој земљи !! Код нас у Бијељини је катастрофа . Дрзавна ТВ цак и не информисе да Сава даље плави и да је у питању " цак цијела Семберија са Бијељином " даље критицна !!! Премијерка казе све је у реду у Бијељини , зивот теце даље , родиле су се три "Бебице" , то је био цијели коментар за подруцје Бијељине од ње !! Србијо све најбоље !!!

ОДГОВОРИТЕ