Руски спасиоци стижу у Србију

Одлуком владе Русије на молбу руководства Србије због поплава руско Министарство за ванредне ситуације и цивилну заштиту упутило је спасиоце ради пружања помоћи српском народу, саопштило је јутрос руско министарство.

Србија 16.05.2014 | 09:31
Руски спасиоци стижу у Србију

"Авион Ил-76 Министарства полетео је са аеродрома Раменское. У њему је више од 70 најбоље припремљених спасилаца", наведено је у саопштењу.

Министарство је упутило спасиоце аеромобилног одреда "Центроспас" и Центра за извођење нарочито ризичних операција "Лидер".

У авиону је, како се наводи, високотехнолошка спасилачка опрема, укључујући ронилачку и специјалну опрему, као и моторни чамци.

Руски одред опремљен је свим што је неопходно за потрагу и спасавање у зони поплава и спреман је да делује аутономно дуже од 15 дана.

Непосредно у Србији, наводи Министарство, ангажовани су специјалисти Руско-српског хуманитарног центра, чији је један од задатака отклањање последица природних непогода на територији Србије и других земаља балканског региона, а већ су ангажовани мобилни агрегати и пумпе.

Руска агенција Интерфакс јавила је, позивајући се на неименованог саговорника из тог министарства да ће у Србију бити упућена два авиона ''''Ил-76'''', са аеродрома Раменское на аеродром у Нишу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

16.05.2014 10:24

Коме су јос Руси помогли? Нису имали два профсрониоца кад је требало само да надзу потонулу подморницу. Норвезани их спасили. То су само бабине прице о Руској помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миле

16.05.2014 15:53

Нетреба нама нико помоци кад нам нико не ваља као паразиту Милету,а посто си паметан засто би Руси нама помагали ста смо ми то њима урадили да они долазе нама помоци,једино смо их сваки пут намагарцили захваљујући паразитима као сто си ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккккк

17.05.2014 12:59

Миле ти си бабина прича

ОДГОВОРИТЕ