Ruski spasioci stižu u Srbiju

Odlukom vlade Rusije na molbu rukovodstva Srbije zbog poplava rusko Ministarstvo za vanredne situacije i civilnu zaštitu uputilo je spasioce radi pružanja pomoći srpskom narodu, saopštilo je jutros rusko ministarstvo.

Srbija 16.05.2014 | 09:31
Ruski spasioci stižu u Srbiju

"Avion Il-76 Ministarstva poleteo je sa aerodroma Ramenskoe. U njemu je više od 70 najbolje pripremljenih spasilaca", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je uputilo spasioce aeromobilnog odreda "Centrospas" i Centra za izvođenje naročito rizičnih operacija "Lider".

U avionu je, kako se navodi, visokotehnološka spasilačka oprema, uključujući ronilačku i specijalnu opremu, kao i motorni čamci.

Ruski odred opremljen je svim što je neophodno za potragu i spasavanje u zoni poplava i spreman je da deluje autonomno duže od 15 dana.

Neposredno u Srbiji, navodi Ministarstvo, angažovani su specijalisti Rusko-srpskog humanitarnog centra, čiji je jedan od zadataka otklanjanje posledica prirodnih nepogoda na teritoriji Srbije i drugih zemalja balkanskog regiona, a već su angažovani mobilni agregati i pumpe.

Ruska agencija Interfaks javila je, pozivajući se na neimenovanog sagovornika iz tog ministarstva da će u Srbiju biti upućena dva aviona ''''Il-76'''', sa aerodroma Ramenskoe na aerodrom u Nišu.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mile

16.05.2014 10:24

Kome su jos Rusi pomogli? Nisu imali dva profsronioca kad je trebalo samo da nadzu potonulu podmornicu. Norvezani ih spasili. To su samo babine price o Ruskoj pomoci.

ODGOVORITE
Name

Re Mile

16.05.2014 15:53

Netreba nama niko pomoci kad nam niko ne valja kao parazitu Miletu,a posto si pametan zasto bi Rusi nama pomagali sta smo mi to njima uradili da oni dolaze nama pomoci,jedino smo ih svaki put namagarcili zahvaljujući parazitima kao sto si ti

ODGOVORITE
Name

kkkkk

17.05.2014 12:59

Mile ti si babina priča

ODGOVORITE