Одаберите спорт за себе

ПРОМЕНЕ времена, нагли пораст спољне температуре и претерано слана храна главни су кривци отицања ногу. Да бисте ублажили тегобе, будите физички активнији, саветују стручњаци.

Здравље 16.05.2014 | 06:21
Одаберите спорт за себе

Бављење спортом има вишеструко позитивно дејство јер стимулише наизменично затезање и истезање мишића и истовремено подстиче циркулацију. Али, пре него што почнете да се бавите спортом, обавезно се са кунсултујте лекаром ако имате озбиљне здравствене тегобе.

* Ходање, пилатес и пливање су победнички трио. Најбоље је да ходате по равном, травнатом или песковитом терену или терену са благим успоном како бисте се што више ослањали на пету и ојачали мишиће на листовима. С друге стране, пилатес вежбе јачају мишиће ногу, а правилним дисањем док изводите те вежбе подстичете кретање крви ка срцу. И пливање, такође, може да буде веома корисно. Наиме, отпор воде делује као хидромасажа и подстиче дренирање лимфних жлезда.

* Вожња бицикла и вежбе на “степеру” подједнако су делотворни. Док возите бицикл стимулишете проток крви кроз вене, али потрудите се да подесите седиште тако да вам пета буде што више истегнута ка тлу када окрећете педалу. И “степер” је веома користан за особе које имају проблема са циркулацијом јер док на њему вежбате изводите покрете ногама велике амплитуде који спречавају задржавање крви у нивоу зглобова.

Коментари / 0

Оставите коментар