Вучић допремио храну и воду угроженима

Прве количине воде и хране поплавама одсеченој Коцељеви данас је допремио премијер Александар Вучић, који је на то подручје дошао једино могућим путем - хеликоптером.

Србија 15.05.2014 | 21:07
Вучић допремио храну и воду угроженима

Он је обећао грађанима Коцељеве да ће сутра добити још воде и хране. Коцевљани, кажу, да не памте да је Тамнава дивљала као последњих дана.

"Воду смо донели да можете да презивите, сутра ћемо донети и више воде, доћи ће и стари Фапови да буше пут, да би могли да довуку цистерне да бисте могли да користите воду у много већим количинама", поручио је Вучић.

Река Тамнава је поплавила центар Коцељеве, а бујица је однела мост на регионалном путуном правцу из те општине ка Ваљеву.

Председник општине Верољуб Матић каже да је угрожено близу 500 домаћинстава, а да је 150 под водом. "Углавном смо све евакуисали, битно је да се сачувају јлудски животи и то је прва ствар", рекао је Матић за РТС.

Републички штаб за ванредне ситуације стање у том месту је оцени катастрофалним.
"Рекао сам Верану једну ствар, пошто ме зове и плаче, а мени је тешко и да га слушам кад прича о каквој је катастрофи реч, јер знам и колико је и у другим крајевима тешко. Рекао сам му мемој да кукаш, изградили смо земљу и после тежих ствари и тежих околности, ободри тај народ", поручио је Вучић.

Иначе, у Коцељеви где је данас било најтеже ситуација се полако смирује иако ће вечерас дежурати припадници Жандармерије и војске.

У граду данас није било струје, воде и хлеба, али је сада најтеже да се рка Тамнава повлачи у своје корито, известио је РТС. У последња два сата ниво реке је опао за 70 центиметара иако је још пуно домаћинстава под водом.

Добра вест је и да је део Коцељеве добио струју и намирнице.

Вода се повлачи и са улица, нормализован саобраћај у односу на данашнњи дан и омогућен долазак возила из правца Шапца.

Проблеми са поплавама се, међутим, селе дуж реке Саве, а прекинут је и саобраћај између Шапца и Обреновца.

Ниво Саве је од јуче порастао за 70 центиметара, а сутра и прекосутра се очекује да ће ниво расти за више од 1,5 метар, што је највише од до сада брањеног нивоа.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Раб Бозији

15.05.2014 19:25

А гдје је нас БАЈА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

15.05.2014 19:44

А ови наши одржавају неке конференције,дају саопштења и дешавања прате искључиво из канцеларија...Нико да изадје на терен и помогне најугроженијима.Господја премијер неће чак ни ванредно стање да прогласи!

ОДГОВОРИТЕ