Vučić dopremio hranu i vodu ugroženima

Prve količine vode i hrane poplavama odsečenoj Koceljevi danas je dopremio premijer Aleksandar Vučić, koji je na to područje došao jedino mogućim putem - helikopterom.

Srbija 15.05.2014 | 21:07
Vučić dopremio hranu i vodu ugroženima

On je obećao građanima Koceljeve da će sutra dobiti još vode i hrane. Kocevljani, kažu, da ne pamte da je Tamnava divljala kao poslednjih dana.

"Vodu smo doneli da možete da prezivite, sutra ćemo doneti i više vode, doći će i stari Fapovi da buše put, da bi mogli da dovuku cisterne da biste mogli da koristite vodu u mnogo većim količinama", poručio je Vučić.

Reka Tamnava je poplavila centar Koceljeve, a bujica je odnela most na regionalnom putunom pravcu iz te opštine ka Valjevu.

Predsednik opštine Veroljub Matić kaže da je ugroženo blizu 500 domaćinstava, a da je 150 pod vodom. "Uglavnom smo sve evakuisali, bitno je da se sačuvaju jludski životi i to je prva stvar", rekao je Matić za RTS.

Republički štab za vanredne situacije stanje u tom mestu je oceni katastrofalnim.
"Rekao sam Veranu jednu stvar, pošto me zove i plače, a meni je teško i da ga slušam kad priča o kakvoj je katastrofi reč, jer znam i koliko je i u drugim krajevima teško. Rekao sam mu memoj da kukaš, izgradili smo zemlju i posle težih stvari i težih okolnosti, obodri taj narod", poručio je Vučić.

Inače, u Koceljevi gde je danas bilo najteže situacija se polako smiruje iako će večeras dežurati pripadnici Žandarmerije i vojske.

U gradu danas nije bilo struje, vode i hleba, ali je sada najteže da se rka Tamnava povlači u svoje korito, izvestio je RTS. U poslednja dva sata nivo reke je opao za 70 centimetara iako je još puno domaćinstava pod vodom.

Dobra vest je i da je deo Koceljeve dobio struju i namirnice.

Voda se povlači i sa ulica, normalizovan saobraćaj u odnosu na današnnji dan i omogućen dolazak vozila iz pravca Šapca.

Problemi sa poplavama se, međutim, sele duž reke Save, a prekinut je i saobraćaj između Šapca i Obrenovca.

Nivo Save je od juče porastao za 70 centimetara, a sutra i prekosutra se očekuje da će nivo rasti za više od 1,5 metar, što je najviše od do sada branjenog nivoa.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rab Boziji

15.05.2014 19:25

A gdje je nas BAJA?

ODGOVORITE
Name

Đoda

15.05.2014 19:44

A ovi naši održavaju neke konferencije,daju saopštenja i dešavanja prate isključivo iz kancelarija...Niko da izadje na teren i pomogne najugroženijima.Gospodja premijer neće čak ni vanredno stanje da proglasi!

ODGOVORITE