Смирују се поплаве у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

У односу на јучерашњи дан, ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије се нормализовала. Ипак, становници угрожених подручја су и даље у паници, очекујући помоћ надлежних и цивилне заштите.

Република Српска 15.05.2014 | 19:24
Смирују се поплаве у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

Катастрофална ситуација на подручју општине Пале. Најкритичније је у насељима Мокро и Рогоушићи, гдје се излила ријека Мокрањаска Миљацка и угрожено је двадесетак кућа, а шест одсијечено због прелијевања
четири моста на том дијелу. Становници очајни, принуђени да се сами боре против непогода.

У Подграбу бујични токови наносе стабла и заплављено је пет имања, а критично је и у насељу Јавор, као и на неким објектима у Хан Дервенти.

Према ријечима руководиоца службе Цивилне заштите ситуација се погоршава на источном дијелу општине у сливу ријеке Репашнице и у Подграбу гдје бујични токови наносе стабла. Општина Пале формирала је општинску комисију која ће наредних дана извршити процјену штете, пописати сву штету и, како каже начелник Пала Миодраг Ковачевић, дјелимично ће се надокнадити штета.

Становници угрожених подручја огорчени су на надлежне институције, прије свега цивилну заштиту која им,како кажу,није помогла.

Из Републичке управе Цивилне заштите поручују да раде пуним капацитетом да припадници Цивилне заштите помажу колико могу.

Према подацима републичке управе Цивилне заштите у Источном Новом Сарајеву ријека Тилава се повлачи у корито и нема поплављених кућа. У општини Источна Илиџа стање се нормализовало, док су у Сокоцу због велике количине падавина подземне воде продрле у подрумске просторије стамбених зграда. У општини Хан Пијесак, у Поџепљу вода се повлачи. Уништен је пут у дужини 50-60 метара, а двије куће и помоћни објекти су под водом.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар