Smiruju se poplave u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

U odnosu na jučerašnji dan, situacija na području Sarajevsko-romanijske regije se normalizovala. Ipak, stanovnici ugroženih područja su i dalje u panici, očekujući pomoć nadležnih i civilne zaštite.

Republika Srpska 15.05.2014 | 19:24
Smiruju se poplave u Istočnom Sarajevu (VIDEO)

Katastrofalna situacija na području opštine Pale. Najkritičnije je u naseljima Mokro i Rogoušići, gdje se izlila rijeka Mokranjaska Miljacka i ugroženo je dvadesetak kuća, a šest odsiječeno zbog prelijevanja
četiri mosta na tom dijelu. Stanovnici očajni, prinuđeni da se sami bore protiv nepogoda.

U Podgrabu bujični tokovi nanose stabla i zaplavljeno je pet imanja, a kritično je i u naselju Javor, kao i na nekim objektima u Han Derventi.

Prema riječima rukovodioca službe Civilne zaštite situacija se pogoršava na istočnom dijelu opštine u slivu rijeke Repašnice i u Podgrabu gdje bujični tokovi nanose stabla. Opština Pale formirala je opštinsku komisiju koja će narednih dana izvršiti procjenu štete, popisati svu štetu i, kako kaže načelnik Pala Miodrag Kovačević, djelimično će se nadoknaditi šteta.

Stanovnici ugroženih područja ogorčeni su na nadležne institucije, prije svega civilnu zaštitu koja im,kako kažu,nije pomogla.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite poručuju da rade punim kapacitetom da pripadnici Civilne zaštite pomažu koliko mogu.

Prema podacima republičke uprave Civilne zaštite u Istočnom Novom Sarajevu rijeka Tilava se povlači u korito i nema poplavljenih kuća. U opštini Istočna Ilidža stanje se normalizovalo, dok su u Sokocu zbog velike količine padavina podzemne vode prodrle u podrumske prostorije stambenih zgrada. U opštini Han Pijesak, u Podžeplju voda se povlači. Uništen je put u dužini 50-60 metara, a dvije kuće i pomoćni objekti su pod vodom.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar