Генерал Младић изводи више од 300 свједока (ВИДЕО)

У Хашком трибуналу одржана је конференција прије почетка извођења доказа одбране, који би требало да почну сљедеће недјеље, у процесу против бившег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића.

Регион 12.05.2014 | 21:34
Генерал Младић изводи више од 300 свједока (ВИДЕО)

Коначан број свједока који ће одбрана изнијети још није утврђен, због недостатка кадра у Младићевом тиму одбране. За сада је познат само оквиран број од 336 свједока, изјавио је један од његових бранилаца, Бранко Лукић.

За свједочење једино су, за сада, спремни свједоци који су исказ дали на суђењу Радовану Караџићу, навео је Лукић. Међутим, Судско вијеће дало је рок до петка, 16. маја, када Младићеви браниоци морају доставити коначан списак свједока у доказном поступку.

"Ми сада имамо само грубе верзије тога, то нису ни реченице, него неке тезе, које су набројане. Ми сада морамо да то све формулишемо. Ја разговарам са сведоком и куцам - тако наш тим ради. Немамо довољно људи. Ја немам дактилографкињу, морам ја да куцам, док разговарам са сведоком, тако да бележим само суштину.", каже Лукић.

Умјесто затражених 300 сати за испитивање свједока, одбрана је добила 207 сати и 30 минута.

Предсједавајући Судског вијећа Алфонс Ори тврди да одбрана неће добити више времена него оптужба.

"У случајевима гдје је један оптужени, одбрана добија мање сати за испитивање него оптужба. У овом предмету оптужби је требало 207 сати и 30 минута, и она неће добити више времена од тих 207 сати."

Суђење генералу Младићу у хашком трибуналу почело је 16. маја 2012, а одбрана ће почети са изношењем доказа у понедјељак 19. маја.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар