Ноћење у музеју - 1.450 евра (ВИДЕО)

Некадашњи музеј у Кападокији реновиран је, а рушевине, пећине и куће овог музејског комплекса претворене су у луксузан хотел, у коме преноћиште кошта око 1.450 евра.

Путовања 10.05.2014 | 07:00
Ноћење у музеју - 1.450 евра (ВИДЕО)

Хотел-музеј у Кападокији, области која се налази на око 200 километара северосточно ог Анкаре, главног града Турске, направљен је од камена. Цела грађевина стара је неколико хиљада година, а недавно је реновирана и претворена у луксузни хотел.

Они који имају довољно новца, моћи ће себи да приуште да преспавају у пећинама у којима су некада давно живели Персијанци и Римљани - само што ће они уживати у далееееко бољим условима.

Хотел се налази у централној Анадолији у Турској, области која је позната по дивним пејзажима, као и по подземним градовима, а гости са дубоким џепом моћи ће да уживају у некој од 30 соба и апартмана. У оквиру хотела-музеја постоји и посебна соба за пар који одлучи да медени месец проведе баш овде, али и терен за голф, а љубитељи природе моћи ће да уживају и у великој башти хотела.

Оно што је јединствено у овом хотелу су антиквитети, који су током реновирања углавном остали нетакнути.

Власник ове грађевине је Омер Тосун, страствени колекционар антиквитета, који је одлучио да гостима дочара идеју да одседају у "правом музеју", дајући хотелу име "Музеј-хотел".

Једна од најлепших просторија у овом кападокијском хотелу је Султанова пећина, до које се може доћи једино из приватног тунела, а у којој се такође налази и приватни вински подрум и два купатила.

Хотел је дизајниран тако да је свака соба потпуно различита, а представници хотела тврде да ће се гости осећати као да су у "правом, живом" музеју.

Коментари / 0

Оставите коментар