Noćenje u muzeju - 1.450 evra (VIDEO)

Nekadašnji muzej u Kapadokiji renoviran je, a ruševine, pećine i kuće ovog muzejskog kompleksa pretvorene su u luksuzan hotel, u kome prenoćište košta oko 1.450 evra.

Putovanja 10.05.2014 | 07:00
Noćenje u muzeju - 1.450 evra (VIDEO)

Hotel-muzej u Kapadokiji, oblasti koja se nalazi na oko 200 kilometara severostočno og Ankare, glavnog grada Turske, napravljen je od kamena. Cela građevina stara je nekoliko hiljada godina, a nedavno je renovirana i pretvorena u luksuzni hotel.

Oni koji imaju dovoljno novca, moći će sebi da priušte da prespavaju u pećinama u kojima su nekada davno živeli Persijanci i Rimljani - samo što će oni uživati u daleeeeko boljim uslovima.

Hotel se nalazi u centralnoj Anadoliji u Turskoj, oblasti koja je poznata po divnim pejzažima, kao i po podzemnim gradovima, a gosti sa dubokim džepom moći će da uživaju u nekoj od 30 soba i apartmana. U okviru hotela-muzeja postoji i posebna soba za par koji odluči da medeni mesec provede baš ovde, ali i teren za golf, a ljubitelji prirode moći će da uživaju i u velikoj bašti hotela.

Ono što je jedinstveno u ovom hotelu su antikviteti, koji su tokom renoviranja uglavnom ostali netaknuti.

Vlasnik ove građevine je Omer Tosun, strastveni kolekcionar antikviteta, koji je odlučio da gostima dočara ideju da odsedaju u "pravom muzeju", dajući hotelu ime "Muzej-hotel".

Jedna od najlepših prostorija u ovom kapadokijskom hotelu je Sultanova pećina, do koje se može doći jedino iz privatnog tunela, a u kojoj se takođe nalazi i privatni vinski podrum i dva kupatila.

Hotel je dizajniran tako da je svaka soba potpuno različita, a predstavnici hotela tvrde da će se gosti osećati kao da su u "pravom, živom" muzeju.

Komentari / 0

Ostavite komentar