Срби на изборе на Космету на јединственој листи

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун сматра да би Срби на ванредне парламентарне изборе на КиМ 8. јуна требало да изађу на јединственој листи, јер би на тај начин најбоље штитили српске интересе.

Србија 09.05.2014 | 15:19
Срби на изборе на Космету на јединственој листи

Он је новинарима у парламенту рекао да је неопходно да држава што пре изађе са ставом да ли Срби треба да учествују на тим изборима.

“Мој став је да је то потребно, и то са што је могуће јединственијом листом која би добила максималан број
посланичких места који Срби могу да добију, с обзиром да смо остали без резервисаних места”, рекао је Дрецун.Он сматра да је дошло до промене става српских странака на Косову и Метохији и да су оне, како је навео, увиделе потребу јединственог наступа и максималног уважавања ставова званичног Београда.

“Све странке које имају значајнију подршку Срба треба да се нађу на јединственој листи, што ће бити гаранција да странке неће бити злоупотребљене од стране албанских политичких партија за наметање неких једностраних решења против интереса српског народа”, навео је Дрецун.

Он је оценио да је потребно што пре донети одлуку о изласку на изборе јер су, како је навео, рокови за припрему и учешће на изборима изузетно кратки. Према његовим речима, српске странке би на ванредним парламентарним изборима могле да добију од 14 до 16 мандата у косовској Скупштини.

Дрецун, који је посланик СНС, на данашњој седници Одбора за Косово и Метохију поново изабран за председника тог одбора, док је његов заменик Горан Богдановић, посланик Нове демократске странке.

Коментари / 0

Оставите коментар