Srbi na izbore na Kosmetu na jedinstvenoj listi

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da bi Srbi na vanredne parlamentarne izbore na KiM 8. juna trebalo da izađu na jedinstvenoj listi, jer bi na taj način najbolje štitili srpske interese.

Srbija 09.05.2014 | 15:19
Srbi na izbore na Kosmetu na jedinstvenoj listi

On je novinarima u parlamentu rekao da je neophodno da država što pre izađe sa stavom da li Srbi treba da učestvuju na tim izborima.

“Moj stav je da je to potrebno, i to sa što je moguće jedinstvenijom listom koja bi dobila maksimalan broj
poslaničkih mesta koji Srbi mogu da dobiju, s obzirom da smo ostali bez rezervisanih mesta”, rekao je Drecun.On smatra da je došlo do promene stava srpskih stranaka na Kosovu i Metohiji i da su one, kako je naveo, uvidele potrebu jedinstvenog nastupa i maksimalnog uvažavanja stavova zvaničnog Beograda.

“Sve stranke koje imaju značajniju podršku Srba treba da se nađu na jedinstvenoj listi, što će biti garancija da stranke neće biti zloupotrebljene od strane albanskih političkih partija za nametanje nekih jednostranih rešenja protiv interesa srpskog naroda”, naveo je Drecun.

On je ocenio da je potrebno što pre doneti odluku o izlasku na izbore jer su, kako je naveo, rokovi za pripremu i učešće na izborima izuzetno kratki. Prema njegovim rečima, srpske stranke bi na vanrednim parlamentarnim izborima mogle da dobiju od 14 do 16 mandata u kosovskoj Skupštini.

Drecun, koji je poslanik SNS, na današnjoj sednici Odbora za Kosovo i Metohiju ponovo izabran za predsednika tog odbora, dok je njegov zamenik Goran Bogdanović, poslanik Nove demokratske stranke.

Komentari / 0

Ostavite komentar