Глатке и секси ноге

Омекшајте кожу, оголите ноге, сакријте оно што је за скривање и учините стопала лепим уз неколико савета.

Мода и љепота 09.05.2014 | 07:34
Глатке и секси ноге

За добре ноге не постоји сезона, али са лепим данима њихова цена расте. Екстрамини сукње, кратки шортсеви и хаљине „нападају“ нас са свих ревија, истовремено улепшавајући живот мушкараца око нас. Нови трендови су изазовни, а секси ноге још једном су у првом плану, пише Цосмополитан.рс.

Омекшајте кожу
Пилинг - за глатку кожу неопходан је редован пилинг. Чините то благим средствима за пилинг која, по могућству, садрже хидратантна уља како бисте спречили исушивање и перутање коже.

Сјај - да бисте ногама дали фантастичан сјај, средство за пилинговање утрљавајте брзим, кружним покретима. Екстра време посветите деловима око колена и чланака.

Црвенило и флеке - ослободите се црвенила и евентуалних бубуљица уз помоћ лосиона на бази салицилне киселине која исушује упале, као и оним екстрактима који умирују кожу.

Затезање - редовно мажите ноге хидратантним кремама које уједно хране, али и затежу кожу.

Оголите ноге
Изаберите прави бријач - најбоље резултате у бријању, свакако, дају бријачи са три или четири оштрице. Зашто? Зато што је довољан само један потез да уклоните нежељене длачице - тиме ћете избећи евентуалне иритације и сушење коже.

Окружите се паром - многи од нас приону на бријање како уђу под туш. „Боље је да то учините на крају“, кажу дерматолози. „Пара ће омекшати кожу и длаке, па ће њихово уклањање бити много лакше.“ Када је у питању техника, експерти предлажу да затегнете кожу и бријач повлачите супротно правцу раста длака. Осетљива подручја, попут бикини зоне, бријте (што мањи) део по део.

Одаберите праве ствари - креме за бријање, које садрже састојке попут силикона или разних врста уља, могу да помогну да се спрече разна (досадна) црвенила и иритације тако што омекшавају длаку и помажу бријачу да „клизи“ преко коже. Зато, пре куповине пене за бријање, проверите које састојке има у себи.

Депилирајте се уз мање бола - уколико имате стрпљења, довољно времена и „отпорни сте“ на бол, узмите у обзир депилацију воском. „За разлику од бријања, депилацијом длаку извлачите из корена што вам омогућава да неколико недеља будете мирни“. (Напомена: Повлачење целе траке може да буде равно тортури. Пробајте да „радите“ на малим површинама. Подједнако је ефикасно, а смањује интензитет бола.)

Позабавите се ураслим длачицама - упркос свим вашим напорима, може доћи до урастања длака. Никако не покушавајте да их „ископате“. Третирајте их комадићем вате натопљеним средством за чишћење лица на бази гликолне или салицилне киселине. Тиме ћете омекшати површински слој и отворити фоликуле, што ће омогућити длачици да изађе.

Сакријте оно што је за скривање
Надмудрите целулит - нема магичног лека за целулит, али се дерматолози слажу да лосиони на бази кафе, гуаране и чаја, могу поспешити циркулацију и привремено смањити надутост. Још једна идеја: узмите четку са природним длакама и, почевши од чланака, масирајте према горе. Ово ће стимулисати лимфну дренажу и тиме умањити отоке настале услед гомилања течности. Уздржавајте се и од прекомерног уношења соли.

Уклоните модрице - ако сте се ударили о ивицу стола, ставите лед како бисте спречили отицање и евентуално појављивање модрица. Уколико се модрица, упркос свему, појавила замаскирајте је тако што ћете помешати светлуцави течни пудер са хидратантном кремом и тиме намазати „плаво“ место.

Сакријте и остале недостатке - да бисте камуфлирали стрије, ожиљке, вене и слично, определите се за интензивне коректоре или креме специјализоване за ову врсту проблема.

Учините прстиће још слађим
Исеците и истурпијајте - исеците нокте равно и уклоните оштре ивице, али избегните да их претерано заобљујете јер то може да доведе до урастања ноктију у месо.

Припремите кожу - каменом за стопала и пилинг кремама уклоните сву суву и огрубелу кожу.

Хидрирајте - гурните заноктице и кожицу са ноктију уз помоћ штапића, а затим утрљајте хидратантну крему и уље за заноктице и сачекајте да упије минут, два.

Намажите - намажите основу и два слоја лака. Светлуцаве нијансе су овог пролећа највећи хит.

 



 

Коментари / 0

Оставите коментар