Glatke i seksi noge

Omekšajte kožu, ogolite noge, sakrijte ono što je za skrivanje i učinite stopala lepim uz nekoliko saveta.

Moda i ljepota 09.05.2014 | 07:34
Glatke i seksi noge

Za dobre noge ne postoji sezona, ali sa lepim danima njihova cena raste. Ekstramini suknje, kratki šortsevi i haljine „napadaju“ nas sa svih revija, istovremeno ulepšavajući život muškaraca oko nas. Novi trendovi su izazovni, a seksi noge još jednom su u prvom planu, piše Cosmopolitan.rs.

Omekšajte kožu
Piling - za glatku kožu neophodan je redovan piling. Činite to blagim sredstvima za piling koja, po mogućstvu, sadrže hidratantna ulja kako biste sprečili isušivanje i perutanje kože.

Sjaj - da biste nogama dali fantastičan sjaj, sredstvo za pilingovanje utrljavajte brzim, kružnim pokretima. Ekstra vreme posvetite delovima oko kolena i članaka.

Crvenilo i fleke - oslobodite se crvenila i eventualnih bubuljica uz pomoć losiona na bazi salicilne kiseline koja isušuje upale, kao i onim ekstraktima koji umiruju kožu.

Zatezanje - redovno mažite noge hidratantnim kremama koje ujedno hrane, ali i zatežu kožu.

Ogolite noge
Izaberite pravi brijač - najbolje rezultate u brijanju, svakako, daju brijači sa tri ili četiri oštrice. Zašto? Zato što je dovoljan samo jedan potez da uklonite neželjene dlačice - time ćete izbeći eventualne iritacije i sušenje kože.

Okružite se parom - mnogi od nas prionu na brijanje kako uđu pod tuš. „Bolje je da to učinite na kraju“, kažu dermatolozi. „Para će omekšati kožu i dlake, pa će njihovo uklanjanje biti mnogo lakše.“ Kada je u pitanju tehnika, eksperti predlažu da zategnete kožu i brijač povlačite suprotno pravcu rasta dlaka. Osetljiva područja, poput bikini zone, brijte (što manji) deo po deo.

Odaberite prave stvari - kreme za brijanje, koje sadrže sastojke poput silikona ili raznih vrsta ulja, mogu da pomognu da se spreče razna (dosadna) crvenila i iritacije tako što omekšavaju dlaku i pomažu brijaču da „klizi“ preko kože. Zato, pre kupovine pene za brijanje, proverite koje sastojke ima u sebi.

Depilirajte se uz manje bola - ukoliko imate strpljenja, dovoljno vremena i „otporni ste“ na bol, uzmite u obzir depilaciju voskom. „Za razliku od brijanja, depilacijom dlaku izvlačite iz korena što vam omogućava da nekoliko nedelja budete mirni“. (Napomena: Povlačenje cele trake može da bude ravno torturi. Probajte da „radite“ na malim površinama. Podjednako je efikasno, a smanjuje intenzitet bola.)

Pozabavite se uraslim dlačicama - uprkos svim vašim naporima, može doći do urastanja dlaka. Nikako ne pokušavajte da ih „iskopate“. Tretirajte ih komadićem vate natopljenim sredstvom za čišćenje lica na bazi glikolne ili salicilne kiseline. Time ćete omekšati površinski sloj i otvoriti folikule, što će omogućiti dlačici da izađe.

Sakrijte ono što je za skrivanje
Nadmudrite celulit - nema magičnog leka za celulit, ali se dermatolozi slažu da losioni na bazi kafe, guarane i čaja, mogu pospešiti cirkulaciju i privremeno smanjiti nadutost. Još jedna ideja: uzmite četku sa prirodnim dlakama i, počevši od članaka, masirajte prema gore. Ovo će stimulisati limfnu drenažu i time umanjiti otoke nastale usled gomilanja tečnosti. Uzdržavajte se i od prekomernog unošenja soli.

Uklonite modrice - ako ste se udarili o ivicu stola, stavite led kako biste sprečili oticanje i eventualno pojavljivanje modrica. Ukoliko se modrica, uprkos svemu, pojavila zamaskirajte je tako što ćete pomešati svetlucavi tečni puder sa hidratantnom kremom i time namazati „plavo“ mesto.

Sakrijte i ostale nedostatke - da biste kamuflirali strije, ožiljke, vene i slično, opredelite se za intenzivne korektore ili kreme specijalizovane za ovu vrstu problema.

Učinite prstiće još slađim
Isecite i isturpijajte - isecite nokte ravno i uklonite oštre ivice, ali izbegnite da ih preterano zaobljujete jer to može da dovede do urastanja noktiju u meso.

Pripremite kožu - kamenom za stopala i piling kremama uklonite svu suvu i ogrubelu kožu.

Hidrirajte - gurnite zanoktice i kožicu sa noktiju uz pomoć štapića, a zatim utrljajte hidratantnu kremu i ulje za zanoktice i sačekajte da upije minut, dva.

Namažite - namažite osnovu i dva sloja laka. Svetlucave nijanse su ovog proleća najveći hit.

  

Komentari / 0

Ostavite komentar