Сазнајте да ли сте под стресом (ВИДЕО)

Један поглед на ову слику ће вам дати одговор! Британски професор психологије осмислио је брзи оптички тест који мери ниво стреса којем су људи изложени.

Здравље 05.05.2014 | 19:06
Сазнајте да ли сте под стресом (ВИДЕО)

Захваљујући овом тесту, за само неколико секунди можете да проверите да ли сте под стресом. Британски професор психологије осмислио је брзи оптички тест који мери ниво стреса којем су људи изложени.

У питању су такозване "ротирајуће змије" које се не померају ако сте савршено мирни и опуштени.

Међутим, код људи који су уморни и под стресом, ове змије се лагано покрећу.

У случају да се ови шарени кругови крећу велику брзином, тада је реч о особи која мора да се одмори и да нађе начин како да отклони стрес!

Требало би напоменути да многа истраживања показују да дуготрајан стрес може бити смртоносан, а ако вас не убије онај у слободно време, стрес на радном месту сигурно хоће – повећава ризик од срчаног обољења, грипа, метаболичког синдрома и повећава ризик да патите од повишеног крвног притиска.

Студија од скоро 700 израелских радника показала је да, када стрес на послу постане неиздржљив, скоро два пута је већа шанса да се оболи од дијабетеса типа 2, када организам постане резистентан на инзулин који регулира ниво шећера. Британски истраживачи наводе да и унапређење на послу повећава ниво стреса.

Наиме, према њиховој студији, запослени који напредују на послу улажу додатних десет посто менталног напора и имају мање времена редовно посјећивати доктора.

Ова два видеа показују и како стрес утиче на наш организам.

Коментари / 0

Оставите коментар