Беванда није добио одлуку о смјени Радончића

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда рекао је данас да још није добио одлуку о смјени министра безбједости БиХ Фахрудина Радончића.

Босна и Херцеговина 30.04.2014 | 17:41
Беванда није добио одлуку о смјени Радончића

‘’Покренућу, сасвим нормално, консултације о избору новог министра’’, казао је Беванда.

Додао је да ће он наставити и настојати да води Савјет министара БиХ како га је водио и до сада, „у доброј вјери и професионално“.

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ јуче, а Представнички дом државног парламента 13. марта, на иницијативу Странке демократске акције, усвојили су одлуку о смјени министра Радончића.

СДА је покренула иницијативу за смјену министра Радончића након протеста грађана 7. фебруара у Сарајеву када је, између осталог, горјела и зграда Предсједништва БиХ.

Како је наведено у иницијативи за смјену, „тог дана је безбједоносна ситуација у БиХ била значајно нарушена и због тога министар безбједности треба да одступи с дужности из моралних разлога“.

Додаје се да „министар безбједности није подузео радње из своје надлежности да би се заштитила лична и имовинска сигурност грађана и државна имовина“.

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић јуче је изјавио новинарима да га лично радује одлука Дома народа Парламентарне скупштине БиХ о његовој смјени те да ће му то омогућити да се у
потпуности посвети „побједничкој изборној кампањи СББ-а“.

Коментари / 0

Оставите коментар