Bevanda nije dobio odluku o smjeni Radončića

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas da još nije dobio odluku o smjeni ministra bezbjedosti BiH Fahrudina Radončića.

Bosna i Hercegovina 30.04.2014 | 17:41
Bevanda nije dobio odluku o smjeni Radončića

‘’Pokrenuću, sasvim normalno, konsultacije o izboru novog ministra’’, kazao je Bevanda.

Dodao je da će on nastaviti i nastojati da vodi Savjet ministara BiH kako ga je vodio i do sada, „u dobroj vjeri i profesionalno“.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH juče, a Predstavnički dom državnog parlamenta 13. marta, na inicijativu Stranke demokratske akcije, usvojili su odluku o smjeni ministra Radončića.

SDA je pokrenula inicijativu za smjenu ministra Radončića nakon protesta građana 7. februara u Sarajevu kada je, između ostalog, gorjela i zgrada Predsjedništva BiH.

Kako je navedeno u inicijativi za smjenu, „tog dana je bezbjedonosna situacija u BiH bila značajno narušena i zbog toga ministar bezbjednosti treba da odstupi s dužnosti iz moralnih razloga“.

Dodaje se da „ministar bezbjednosti nije poduzeo radnje iz svoje nadležnosti da bi se zaštitila lična i imovinska sigurnost građana i državna imovina“.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić juče je izjavio novinarima da ga lično raduje odluka Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH o njegovoj smjeni te da će mu to omogućiti da se u
potpunosti posveti „pobjedničkoj izbornoj kampanji SBB-a“.

Komentari / 0

Ostavite komentar