Самсунг представио Галаxy К зоом (ВИДЕО)

Самсунг је представио први телефон из нове серије Галаxy К паметних телефона која би могли у потпуности замијенити дигиталне фотоапарате.

Информационе технологије 30.04.2014 | 07:49
Самсунг представио Галаxy К зоом (ВИДЕО)

Ово је тотално нова категорија мобилних уређаја какву још нисте видјели', најавио је Сунг Хонг Лим из Самсунгове мобилне дивизије њихов нови модел паметног телефона с напредном камером. Јужнокорејска компанија прошле је године представила модел Галаxy С4 Зоом, смартпхоне с 10x оптичким зоомом који, успркос напредним фотографским могућностима за један телефон, ипак није превише одушевио.

То је новинарима Цнета признао и Хонг Лим који је рекао како С4 Зоом није био савршен уређај, но све његове недостатке надокнадили су у овогодишњем моделу који доноси велика побољшања  (више није ни дио С серије, већ је дио потпуно нове Галаxy К серије телефона) и тањи је у односу на свог претходника, иако је и даље мало дебљи у односу на класичне паметне телефоне – што је компромис на који су корисници жељни телефона с оптичким зоомом спремни пристати.

Овај уређај доноси 'оптимални баланс' преносивости паметних телефона и одличног квалитета сензора, односно фотографија те у Самсунгу вјерују да ће, с обзиром на све слабију продају класичних дигиталаца, с овим телефоном и другим будућим моделима из Галаxy К серије привући кориснике којима је веома важан квалитет фотографије, а не желе носити додатни дигиталац.

Што се хардвера овог телефона тиче, он има екран дијагонале 4,8 инча резолуције 1280x720 пиксела, Еxyнос 5 Хеxа цхипсет (који комбинује четверојезгрени 1,3ГХз и двојезгрени 1,7ГХз процесор), има 2ГБ РАМ-а, 8ГБ меморије која се може проширити меморијским картицама, подршку за ЛТЕ те, наравно, Андроид 4,4 КитКат.

Резолуција сензора камере износи 20,7 МП, има 10x оптички зоом те ксенонски блиц и оптичку стабилизацију слике, као и занимљиве софтверске могућности попут Про Селецт опције која препоручује корисницима које филтере користити у различитим условима. Тренутно још нема службених информација о томе када би се Самсунг К Зоом требао појавити на тржишту нити колико ће коштати, но за очекивати је да ће се у продаји појавити ускоро.

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар